Новини
Інтерв'ю

Стрілецький батальйон «з нуля» створили на Хмельниччині

Ворог вже місяць товчеться на нашій землі. Зупинити його героїчний народ України вже спромігся, залишилося вичистити його дух із наших теренів. Для цього потрібні бойові підрозділи. Й виявилося, що ми здатні утворювати нові військові частини «з чистого аркуша».

Наш підрозділ  створено в перші дні війни. Це зараз ми маємо озброєння, екіпірування, матеріально-технічну базу, відповідні умови розміщення, укомплектований штат, а наприкінці лютого не було нічого, навіть самого батальйону. Нині ми одні сім’я! Бойовий підрозділ, створений Богом, за покликом душі, серця, здорового розуму! – розповідає командир19-го окремого стрілецького батальйону Збройних сил України.

Служать у батальйоні подоляни віком від 19 до 60. Причому, окрім фахових військових, у ньому є бізнесмени, депутати, держслужбовці, водії, фермери, пекарі, будівельники.

Всі професії не перерахувати, бо всі ми прийшли у військо із мирного життя. Особовий склад батальйону на сто відсотків укомплектований мобілізованими українцями – козаками, вільними людьми. Військовослужбовці, які мають бойовий та військовий досвід, діляться з побратимами під час навчання та у повсякденному житті. Уже зараз, завдяки правильному цілепокладанню та ідейним посилам, ми маємо свої воїнські звичаї, традиції та постулати, – наголосив командир підрозділу.

Батальйон готовий до захисту нашої держави; відбувається бойове злагодження частини.

З 26-го лютого у підрозділах  батальйону проходить безперервне навчання та підготовка. Ми не маємо права говорити про все, але всупереч обставинам і завдяки комунікаційним здібностям наших командирів ми оволодіваємо навичками тактики ведення бою, тактичної медицини, інженерної справи, топографії, інших заходів бойового злагодження, – підкреслив комбат.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook