Новини
Інфраструктура

Пошкоджену внаслідок ракетного обстрілу школу на Хмельниччині ще не починали ремонтувати

Начальник Хмельницької ОВА прокоментував інформацію щодо пошкоджень навчальних закладів в області внаслідок ракетних обстрілів з боку Росії. Які саме заклади та коли зазнали пошкоджень, очільник області не уточнив, натомість повідомив, що по ремонту одного з навчальних закладів триває тендер, який має визначити виконавця робіт.

Нагадаємо, інформація про пошкодження внаслідок ворожих обстрілів двох навчальних закладів у Хмельницькій області стала відома з інтерактивної карти, створеної з ініціативи Міносвіти у березні поточного року. Пошкоджень зазнали, знову ж таки, за інформацією з карти, один дитячий садок та одна школа на Хмельниччині. На рівні влади області така інформація раніше не озвучувалася.

Відтак, журналісти Суспільного звернулися до Сергія Гамалія по коментар. Начальник ОВА інформацію про пошкодження навчальних закладів підтвердив, зазначивши, що внаслідок впливу вибухових хвиль було вибито вікна та пошкоджено покрівлю.

За словами начальника військової адміністрації, у дитсадку з пошкодженнями впоралися оперативно, проте ремонт там досі триває. Щодо школи, то на її ремонт вже виділено гроші з місцевого бюджету та проходить тендерна процедура”, сказав Сергій Гамалій. Отже, можна зробити висновок, що ремонт школи ще не починався, оскільки для того, аби виконавець-переможець міг розпочати роботи, тендерна процедура має бути повністю завершена.

Тим часом до початку нового навчального року залишилося 19 днів. Яким чином буде організоване навчання на Хмельниччині, досі не відомо. Визначилися днями з форматом навчання у Волочиській громаді. Згодом начальник ОВА ініціював опитування щодо того, чи потрібно розпочинати офлайн навчання на Хмельниччині. Наразі проголосувало трохи більше, ніж 6 тисяч підписників його каналу. Майже половина (47%) категорично проти, 18% натиснули «так», трохи більше третини (35%) вважають, що вчитися офлайн діти можуть лише там, де є укриття.

Ще одне опитування ініціювали на каналі Суспільного. Питання там одне: «Чи готові ви віддати дитину до школи 1 вересня?», а варіантів відповідей чотири. Станом кінець доби проголосували майже 700 підписників каналу, з них переважна більшість (67%) висловилися проти очного навчання, 16% готові відпустити дітей у школи, оскільки підтримують думку, що «на випадок тривоги в шкільному укритті буде безпечно», 13% ще не визначилися. 4% проголосували за «свій варіант у коментарях».

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook