Новини
Освіта

Форс-мажорне 1 вересня: як стартував новий навчальний рік у Хмельницькому

Традиційні у перший день осені святкові лінійки, урочисті дзвоники та концерти вчора в обласному центрі були швидше винятком, ніж правилом. Причиною тому – війна. І навіть Хмельниччина, тилова область, не почувається у безпеці.

У Хмельницькій області – 1212 навчальних закладів. З укриттями – всього 65%. Відповідно, вони розпочали новий навчальний рік в умовах офлайн. Однак – не на повну потужність. Причин тому – кілька. Приміщення укриттів здебільшого розраховані на меншу кількість людей, ніж є під час навчання. Не всі учні сядуть за парти, адже батьки вирішують, яку форму навчання обрати своїм дітям. Ще частина – тимчасово проживає за кордоном.

Хмельницькі школи намагалися якомога більше охопити очним навчанням дітей.

Батьки кажуть: не кожна дитина зможе дистанційно вчитися через відсутність контролю та неуважність, до прикладу. А ще хочуть, щоб діти були в соціумі. Проте, додають, зважатимуть на ситуацію. А ще сподіваються, що війна скоро закінчиться.

В обласному центрі, нагадаємо, проводили опитування серед батьків. Думки розділилися приблизно по 30 відсотків: за онлайн освіту, стільки ж – за офлайн, і ще третина – за змішану. Самі ж діти чекали 1 вересня  і готували тривожні рюкзачки. Щодо навчання – школярі більше прагнуть очної форми.

У школах, які виходять на офлайн навчання, за парти сядуть молодші діти та випускники. Середні класи вчитимуться за змішаним графіком. Будуть і прямі трансляції уроків. Принаймні, так планують. Але все залежатиме від безпекової ситуації.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook