Новини
Суспільство

20 тисяч гуманітарних наборів отримали переселенці на Хмельниччині за пів року

Сьогодні у світі відзначають День благодійності. У Хмельницькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України підбили підсумки роботи за пів року, адже одна з найважливіших місій організації – допомагати внутрішньо переміщеним особам, які через війну змушені були залишити свої домівки та опинилися в чужих краях без найнеобхіднішого.

У Червоному Хресті України зазначають: з початку війни кількість волонтерів збільшилася майже втричі. Зараз понад 8000 волонтерів допомагають на місцях людям, забезпечуючи їх найголовнішим – продуктами, засобами гігієни, одягом, постільними речами, ковдрами, речами для облаштування побуту тощо. Саме волонтери беруть на себе тягар роботи зі збору інформації, її опрацювання та розподіли гуманітарної допомоги, яка надходить, між тими, хто її потребує.

Так, за інформацією Хмельницької обласної організації ТЧХУ за пів року роботи було роздано 20 тисяч гуманітарних наборів (продукти та засоби гігієни). При цьому у серпні було видано 4 583 такі набори.

Ще одна важлива місія, яку виконують представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України на Хмельниччині – це робота медиків у складі мобільних медико-психологічних бригад – проєкт, який в області реалізується за сприяння Норвезького Червоного Хреста. Їх наразі на території області працює 8. Медики (а це, здебільшого вимушені переселенці), відвідують громади у всіх трьох районах Хмельниччини. При цьому у Хмельницькому районі під їх “опікою” перебувають всі громади. У складі кожної бригади працюють лікар, медсестра, психолог та водій.

Також волонтери навчають всіх охочих основ першої домедичної допомоги. За пів року відповідні тренінги провели для 22 груп, загалом охопивши 300 осіб.

Для дітей та дорослих влаштовують різноманітні майстер-класи, де люди можуть відволіктися від буденних клопотів, познайомитися між собою та навчитися робити щось нове. Таких майстер-класів за шість місяців було проведено у 74 групах, а “працювали” в них 1618 осіб.

Є серед напрямків роботи Хмельницької обласної організації ТЧХУ і заняття з дітьми в рамках проєкту психосоціальної підтримки. Цей проєкт реалізують в області за сприяння Данського Червоного Хреста протягом трьох місяців. За цей час волонтери провели заняття для майже 5 тисяч дітей. Психосоціальну підтримку надають на Хмельниччині на 13 локаціях.

Фото зі сторінки Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook