Новини
Антонінська селищна

Дві громади на Хмельниччині потребують спецтехніки, щоб декомунізувати радянські символи

Зображення серпів, молотів, гербів та іншої радянської символіки у невеликих населених пунктах часто розташовані на фасадах будинків культури. Через те, що розміщуються вони надто високо, для їх демонтажу потрібна спеціальна техніка, якої у власності сільських та селищних рад немає. Принаймні, так пояснюють неможливість провести декомунізацію пояснюють у громадах в Кам’янець-Подільському та Хмельницькому районах.

Відповіді селищних голів на отримані звернення опублікували на сторінці проєкту “Декомунізація. Україна”.

Дві громади на Хмельниччині (Маківська і Антонінська) не проводять демонтаж радянської символіки, бо у них відсутня техніка для проведення робіть. Шукаємо силою ФБ тих, хто допоможе це зробити,прокоментували відповіді у спільноті “Декомунізація. Україна”.

Як зазначено у листі, надісланому з Маківської сільської ради (Кам’янець-Подільський район) розміщену на фасаді Будинку культури радянську символіку обстежили із залученням спецтехніки для висотних робіт.

За результатами обстеження об’єкта було встановлено, що демонтаж серпа і молота з фасаду будинку культури у селі Маків вимагає залучення будівельної техніки, якої в громаді немає. За наявності ресурсів чи техніки роботи будуть виконані в найкоротші терміни, – йдеться у листі.

Що ж до Антонінської селищної ради, то у листі на адресу Хмельницької ОДА від імені селищного голови Анатолія Оцалюка зазначено наступне:

… радянський герб розміщений високо на фасаді будівлі села Велика Медведівка. Для його демонтажу потрібна спецтехніка, яка відсутня в селищній раді. Кошти в бюджеті селищної ради для виконання послуг по роботі спецтехніки не планували і в найближчий час не будуть плануватися в зв’язку із військовим станом.

Нагадаємо, за “декомунізацію” пам’ятної дошки Михайла Булгакова у проєкті “Декомунізація. Україна” пропонують винагороду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook