Новини
Антонінська селищна

Кінський череп з маєтку на Хмельниччині зберігають у музеї в Британії

Селище Антоніни у Хмельницькому районі містить у собі унікальні історії, які приголомшують своєю неймовірністю. Нещодавно ми розповідали про те, що саме тут телефон з’явився раніше, ніж у російського імператора Миколи II. Сьогодні ж мова піде про унікального коня, вирощеного у цьому селі.

В Антонінах, де колись був розташований палац дворянина Юзефа Потоцького, про який ми теж неодноразово писали, жив ідеальний кінь, якого окремо знімали на кінокамери 100 років тому. Завдяки своїм першокласним характеристикам – формі голови, довжині шиї, пропорціям тіла – він став взірцевим жеребцем, на якого і досі рівняються досвідчені конезаводчики.

Його потомство цінувалося в усьому світі. На початку XX століття кінний спорт був дуже популярним в Європі. Аристократи полювали за найкращими арабськими скакунами і їздили за ними переважно на Близький Схід. Однак кінь з української глибинки теж входив в число найкращих. Ан­глій­ський ху­дож­ник Вол­тер Ві­нанс прид­бав коня у гра­фа По­тоць­ко­го за 150 фун­тів стер­лінгів та привіз його у Британію.

Дивіться детальніше у документальному проєкті «Українські палаци. Золота доба».

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook