Новини
Освіта

У школах Хмельницького працюють групи продовженого дня

На запит батьків у хмельницьких школах, які розпочали навчання в очному форматі, запрацювали групи продовженого дня. Зважаючи на воєнний стан, заради безпеки дітей, їхня кількість у таких групах обмежена.

Заняття у групах продовженого дня в одній зі шкіл Хмельницького відбуваються у більш невимушеній атмосфері, ніж під час уроків. Діти кажуть: у школі залишаються довше з охотою. Про це кажуть і вихователі.

Група працює протягом шести годин – з 12 до 18 години. В цей час діти обідають, гуляють, займаються творчістю тощо.

В більшості діти швидко адаптувалися. Їм цікаво. Можливо, тому, що вони на дистанційному навчанні сумували за друзями, за розвагами. Принаймні, за батьками ніхто не сумує, – каже вихователька групи продовженого дня Віта Гловюк.

Загалом у цьому навчальному закладі до груп продовженого дня набрали 90 учнів перших, других та третіх класів. Для них тут проводять оздоровчі заходи, прогулянки на свіжому повітрі, організовують дидактичні та розвивальні ігри, створюють творчі гуртки. Третьокласники, окрім цього, виконують домашні завдання.

За словами директорки цього навчального закладу, школа забезпечена укриттям, аби одночасно помістити всіх, тому запити батьків вдалося реалізувати. До того ж, цього року кількість таких груп збільшили.

Серед учнів початкових класів, які відвідують групи продовженого дня, є й маленькі переселенці. Тому такі заняття в цьому навчальному році є ще більш актуальними.  

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, нові правила відвідування шкіл нещодавно озвучили у владі Хмельницького

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook