Новини
Солобковецька сільська

Багатодітній родині з Херсонщини обживатися на Хмельниччині допомагають благодійники

8 місяців окупації та життя під обстрілами: багатодітна родина із Херсонщини знайшла порятунок від війни в одному із сіл Ярмолинеччини. Четверо дітей із батьками нині проживають у маленькій кімнатці, яку облаштували благодійники на території колишньої лікарні. Допомагають сім’ї обжитися на новому місці односельчани, місцева влада та благодійники.

21-річна Дарина – багатодітна мама. Разом з маленькими дітьми та чоловіком були змушені пройти випробування війною.

Старшому сину подружжя – 5 років, наймолодшій доньці – рік. Багатодітна сім’я понад 8 місяців перебувала в окупації та фактично жила в укритті. Як розповідає Дарина, виїхати вдалося лише після звільнення рідної Херсонщини. Завдяки волонтерам знайшли прихисток у селі Солобківці, що на Ярмолинеччині.

Як каже Дарина, прийняли їх на Хмельниччині дуже добре. На батьківщині вони такого ставлення до себе не бачили. Каже, їх фактично кинули напризволяще.

На Хмельниччині чоловік Дарини знайшов роботу – влаштувався на місцевий завод. Хоча живе родина у маленькій кімнаті, кажуть, місця вистачає.  У помешканні є необхідні меблі, дещо з яких родина купувала вже самостійно.

Розмістили молоду сім’ю на території колишньої лікарні, другий поверх якої не використовувався. До війни місцева влада створила тут кризову кімнату, проте з початком повномасштабного вторгнення потреба в такому просторі себе вичерпала. Натомість підтримки потребували переселенці.

Через цю кімнату пройшло вже близько 10 сімей. Наразі тут проживає дві родини – багатодітна та сім’я пенсіонерів, – розповідає голова Солобковецької територіальної громади Сергій Когут.

У виділеному для переселенців просторі повністю зроблений ремонт, облаштована побутова кімната та кухня, є пральна машина та сушка.

Не забувають про багатодітну сім’ю і благодійники. Від них родина отримала візочки, продуктові набори та іграшки для малюків. Допомогли у цьому і небайдужі хмельничани.

Поки багатодітна родина повертатися на звільнену Херсонщину не планує – вирішили обживатися на новому місці.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook