Новини
Інфраструктура

Погодинно та аварійно: як відключатимуть світло на Хмельниччині 12 лютого

Попри запевнення очільника Хмельницької громади, що мешканцям обласного центру, в яких вчора, 10 лютого, після чергового ракетного удару, припинилося постачання електроенергії, ще до вечора вчорашнього дня воно відновиться, станом на середину дня сьогодні, 11 лютого, частина хмельничан констатувало: світла немає в їхніх помешканнях 30 годин. В когось більше, в когось менше. У владі цьому знайшли пояснення. В енергетиків же дивляться на ситуацію більш реально та менш популістично і до прогнозів ставляться обережніше.

Другий день мешканці Хмельниччини живуть у стані хаотичного відключення електроенергії. Причина притомним людям зрозуміла – чергова повітряна атака, внаслідок якої було пошкоджено два енергопостачальні об’єкти на території Хмельницької області. Проте жити без розуміння, коли світло буде, а коли ні – досить важко, тож не дивно, що у соцмережах стоїть безперервний стогін на тему: “де світло, коли воно буде, коли його не буде”.

Хмельницький міський голова, який обіцяв (досить необережно), що до вечора вчорашнього дня всі хмельничани, які внаслідок чергової атаки держави-агресора залишилися без світла, його отримають, сьогодні в середині дня таки визнав: заплановані на вчора роботи виконати не вдалося. Бо “майже 6 годин повітряних тривог”.

Мешканцям мікрорайонів, які залишилися без світла, “виставили мобільні пункти обігріву, 24 генератори, мобільну польову кухню та «буржуйки»”, – написав Олександр Симчишин у своєму телеграм-каналі, де функція коментування відключена.

До слова, вчорашній день побив “рекорд” за тривалістю повітряних тривог в Україні. Попередній зафіксували 24 серпня 2022 року.

Проте є й хороші новини. За інформацією “Хмельницькобленерго” ситуація на Хмельниччині з енергопостачанням поступово стабілізується. Про те, аби відновити енергопостачання хоча б в межах останніх графіків, не йдеться. В області все ще будуть задіяні аварійні графіки відключення світла, коли воно зникатиме та з’являтиметься за незрозумілою логікою. Проте, пишуть в обленерго, деяким громадам пощастить уже завтра повернутися до звичних погодинних графіків відключення світла.

Яка ситуація наразі у Шепетівці, куди прилетіло в об’єкт енергоінфраструктури дроном, невідомо. Місцева влада, відписавшись вчора про необхідність зберігати спокій та інформаційну тишу, більше на зв’язок із громадою щодо ситуації з постачанням електроенергії не виходила.

Начальник Хмельницької ОВА про ситуацію з постачанням електроенергії в області говорити також не вважає за потрібне, бо інспектує ЦНАПи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook