Новини
Суспільство

Переселенцям у Хмельницькому продовжують видавати продуктові набори

З 24 лютого Хмельниччина прийняла тисячі осіб із регіонів, де велися бойові дії. Наразі, майже за рік після повномасштабного вторгнення, у Хмельницькому діє три офіційні штаби, де надають допомогу переселенцям. Люди можуть отримати продуктові набори, одяг та проконсультуватися стосовно житла.

Пан Андрій – переселенець з Луганщини. У березні минулого року війна змусила чоловіка разом із сім’єю виїхати з рідного міста за більш ніж тисячу кілометрів. Прихисток родина знайшла у Хмельницькому. Чоловік розповідає: вдома повертатися вже нікуди.

Рубіжне майже повністю зруйноване, особливо той район, де я мешкав. Мій приватний будинок, моя робота – всього цього вже немає. Але, повірте, тут люди відрізняються в кращу сторону. Вони добріші, вони щиріші. Тому Хмельниччина прийняла дуже добре. Мені тут подобається, і якщо все буде гаразд, я думаю тут залишитися жити, – ділиться планами чоловік.

Для таких, як Андрій та його родина у Хмельницькому працює декілька штабів допомоги. Один з них розташований у центрі міста. Розгорнули його ще у перші дні великої війни.

Черга тут утворюється з самого ранку. Допомогу тут отримують українці з різних регіонів. У штабі допомоги переселенцям видають продуктові набори, придбані за кошти місцевого бюджету. Отримати їх можна раз на місяць.

У набір входять консерви, чай, банка тушкованки, олія, цукор, печиво, макарони, гречка та рис. За потреби, дозволяють взяти додатково крупи та борошно. Аби безоплатно отримати продукти, потрібно мати при собі відповідні документи, а на місці заповнити заяву.

У січні гуманітарну допомогу через штаб отримали 5 тисяч переселенців. Новоприбулим видаємо також засоби індивідуальної гігієни – зубна щітка, паста, мило, – розповідає координаторка штабу Валентина Андріїшина.

За день штаб допомоги вимушеним переселенцям відвідує близько 300 людей. Також, як розповідають координатори, приймають допомогу від місцевих – хмельничани діляться одягом та харчами, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook