Новини
Події

Штовханина в соборі та тривожний набат: ще один храм у Хмельницькому намагаються забрати у московської церкви (ВІДЕО)

Над центром Хмельницького лунає тривожний хаотичний церковний дзвін, а у середині собору відбувається штовханина між прихожанами та представниками влади Хмельницького. Схоже, цей храм так просто забрати у московської церкви хмельничанам не вдасться.

Після останніх подій у Хмельницькому, коли ледь не щодня біля храмів, що досі належать УПЦ, збираються містяни, аби провести збори та проголосувати за перехід до ПЦУ, у соборі Різдва Пресвятої Богородиці, схоже, підготувалися до візиту місцевих активістів. Усередині храму зібралося чимало вірян, які “фізично витискали” представників влади. Далі порогу пройти активістам не вдалося. І, схоже, дійшло до застосування сили, оскільки прямий ефір, який вели з храму, раптово обірвався. А згодом трансляція перемістила на подвір’я храму. Тож схоже, що вірянам таки вдалося виштовхати “гостей”.

Судячи з того, що в руках прихожани тримають плакати, до відстоювання храму вони готувалися.

На місці події вже є представники правоохоронних органів, проте про що говорив начальник Хмельницького районного управління поліції Василь Птащук, поки що невідомо, адже після переривання ефіру звук не відновився.

А от дзвони, які дзвонили безперервно тривалий час, чути було далеко.

Пряму трансляцію з храму вів депутат Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук, якому від вірян у храмі, схоже, добряче дісталося.

Швидше за все, увечері біля собору буде оголошено черговий великий збір для “переходу до ПЦУ”. Принаймні, про це вже пишуть хмельничани, які зазначають, що біля храму почали “збирати тітушок” і намагаються вивезти літературу

Стежте за подальшими публікаціями.

Нагадаємо, у Хмельницькому вже відбулися зібрання поблизу двох храмів – Свято-Покровського кафедрального собору та Церкви Казанської ікони Божої матері – за результатами яких було проголосовано за перехід храмів до Православної Церкви України.

Продовження теми – як проходили збори громади – читайте за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook