Новини
Події

Справа Гамалія: свідок ексочільника Хмельницької ОВА пояснив, чому не прийшов до суду

З чотирьох судових засідань по справі про ймовірно нетверезе кермування колишнім начальником Хмельницької ОВА фактично відбулося одне, на якому Сергій Гамалій повідомив, що, згідно з результатами аналізу, який зробили у медичному закладі, етанолу в його крові не виявили. Решту судових засідань у Першотравневу районному суді міста Чернівці переносили через відсутність по черзі головних учасників процесу.

У судовому засіданні, що було заплановане на 23 червня, як свідок захисту мав виступити Сергій Ткачук, заступник начальника Хмельницької ОВА і за керування Сергія Гамалія, і зараз. Проте і він з першої спроби у суд не потрапив. Причиною тоді назвали термінове відрядження посадовця до столиці. Відповідне розпорядження підписав перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, повідомляє ЖАР.ІНФО. Журналістам видання вдалося поспілкуватися з обома посадовцями.

За словами Сергія Тюріна, відрядження у день судового засідання у Сергія Ткачука до Києва було з робочих питань за його профільним напрямком. Що до того, що через це відрядження Сергій Ткачук не зміг з’явитися до суду, то Сергій Тюрін зазначив, що це особисте, а не робоче питання і звертатися з ним потрібно “особисто до Сергія Петровича”. На питання щодо того, чи була можливість замінити заступника начальника ОВА у відрядженні, відповіді журналісти не отримали.

Тож звернулися з ним до самого Сергія Ткачука. Далі – дослівні цитати:

  • Скажіть, будь ласка, ви повідомляли своє керівництво, що ви на 23 число викликані свідком в суд?
  • Звичайно, але є захист… лист… є заходи, які відбуваються в центральних органах виконавчої влади і вони є загальнообов’язкові до виконання при службових обов’язках.
  • Тобто варіантів у вас не було?
  • Однозначно.
  • Скажіть, будь ласка, а коли саме ви повідомили адвоката пана Гамалія про те, що ви не зможете бути?
  • Я… напевно-то за день. Я не пам’ятаю, коли прийшов лист, як виносилось розпорядження.
  • 21 червня
  • І як лист надійшов з Міністерства охорони здоров’я про виклик, але було питання і зі мною комунікував суд, що хотіли розглянути це питання в онлайні. Я встановив собі онлайн… судовий цей (додаток – ред.) і планував долучитися, і надати, перебуваючи онлайн, але чомусь не працювала система.
  • Це 23?
  • 23. Я міг в онлайні. Там же є електронний суд. Я це встановив на прохання суду, зареєструвався з кваліфікованим підписом… все…, а чому вона не працювала – тут це питання… На жаль, я в неї зайти не зміг. Вони мене долучити для надання пояснень не змогли.

Наступне, п’яте засідання по справі Сергія Гамалія заплановане на сьогодні, 29 червня, на 15.00. Сергій Ткачук запевнив, що до суду з’явиться. Звісно, за умови, що знову не буде “термінових викликів і якихось подій”.

Станом на кінець робочого дня 28 червня до суду не надходило жодних клопотань по цій справі, – повідомляє ЖАР.ІНФО.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook