Новини
Інфраструктура

На хмельницькому майдані зрізали аварійний ясен (ФОТО)

Епопея з деревом, яке захворіло та стало небезпечним для хмельничан, підійшла до свого логічного кінця. Ясен на майдані почали обрізати комунальники.

Нагадаємо, про те, що ясен, якому понад 150 років, планують зрізати, вперше заговорили у Хмельницькому на початку весни. Обгрунтували це тим, що дерево хворе, дедалі більше нахиляється і кут його нахилу є небезпечним для перехожих. У місто викликали фахівців, які мали дати остаточний висновок, чи можна врятувати ясен, чи ні. Думки фахівців розділилися, активісти виступали проти зрізання ще одного великого дерева у місті, проте ясен це не врятувало. На сесії Хмельницької обласної ради, що відбулася наприкінці червня, депутати 47 голосами з 54 проголосували за ліквідацію аварійного дерева.

Наші читачі надіслали нам відео, на якому видно, що на майдані біля ясена сьогодні зранку працює комунальна техніка. Частина дерева вже перетворилася на дрова.

Також фото знищеного дерева показали у соцмережах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook