Новини
Інтерв'ю

«Наша команда тримає руку на пульсі в кожній громаді», – Сергій Мандзій про роботу «Слуги Народу» на Хмельниччині

Про завдання, які стоять перед депутатами, та про напрями діяльності партії «Слуга Народу» на Хмельниччині поділився голова Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу», народний депутат України Сергій Мандзій. 

– Пане Сергію, які нині завдання стоять перед депутатами на місцях і на що насамперед спрямовані зусилля обранців від «Слуги Народу» на Хмельниччині? 

– Ключовим завданням депутата місцевої ради є підтримка та ініціювання важливих рішень на сесіях у своїх громадах та співпраця з виборцями – це є прямим обов’язком депутатів. 

На сьогодні надважливо для кожного представника органів місцевого самоврядування оперативно та результативно ухвалювати рішення ради за такими напрямами: допомога Збройним силам України шляхом виділення фінансової допомоги для закупівлі необхідного обладнання; підтримка внутрішньо переміщених осіб у громадах, де вони знайшли прихисток; забезпечення життєдіяльності громад – організація повноцінної роботи освітніх, медичних, соціальних закладів та надання населенню якісних комунальних послуг. Депутати від нашої політичної сили активно підтримують відповідні рішення для реалізації цих важливих напрямів. 

Окрему увагу місцева влада зобов’язана звертати на облаштування укриттів для жителів громад та навчальних закладів. Депутати від «Слуги Народу» сприяли в облаштуванні сховищ у деяких громадах, зокрема, у Війтовецькій громаді функціонує перше таке на Хмельниччині у форматі «Будинок Хобіта». Це вкрай потрібний проєкт у закладах освіти, аби наші діти мали можливість навчатись у режимі офлайн у безпечних умовах. 

Попереду на нас чекає складний опалювальний період, тому важливо зосередити увагу на роботі комунальної сфери, адже це пряма відповідальність органів місцевого самоврядування. Депутати від «Слуги Народу» ініціювали процес ревізій роботи комунальних установ із підготовки до опалювального сезону. 

– Чи у всіх громадах пріоритетними зробили саме ці напрями? 

– На жаль, є такі місцеві голови громад, котрі вирішили витрачати кошти на перекладання бруківок, ремонт доріг чи будівництво некритично важливих об’єктів. Моя позиція однозначна: будувати «таймс-сквери» під час війни – це аморально щодо військових і жителів своєї громади. Саме тому на Політичній раді обласної організації ми ухвалили рішення рекомендувати депутатам від «Слуги Народу» в місцевих радах утриматися від підтримки таких рішень. Вдячний нашим головам від «Слуги Народу» на Хмельниччині, які не спокусилися на безглузді рішення щодо нераціонального витрачання коштів, а спрямували фінанси через відповідні програми на зміцнення нашого війська. 

– Яку діяльність охоплюють представники партійної організації «Слуга Народу» в Хмельницькій області? 

– Наша команда тримає руку на пульсі в кожній громаді Хмельниччини, щоб швидко реагувати та допомогти у розв’язанні проблемних питань. На сьогодні відвідуємо громади Хмельниччини, де зустрічаємось із жителями, ВПО, сім’ями військових та родинами загиблих героїв. На цих зустрічах намагаємося сприяти розв’язанню нагальних проблемних питань: надати інформацію щодо механізму подачі документів і отримання гарантованих державою соціальних виплат, спрямувати до відповідних організацій та об’єднань, котрі профільно займаються юридичною та психологічною допомогою. Після низки зустрічей ми дійшли висновку, що люди не поінформовані в існуванні таких організацій, котрі безоплатно надають всебічну підтримку. 

Окрім цього, уже третій рік поспіль проводимо звіти місцевих депутатів перед виборцями. Відповідно до закону обранці повинні звітувати щороку, але не всі депутати від інших політичних сил виконують цю норму. Ми ж контролюємо цей процес, і вже розпочали цьогорічні звіти перед громадами. 

Також активно працюємо в офісах партії з місцевими жителями, де люди отримують підтримку в межах наших повноважень. Офіси партії відкриті в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Шепетівці, Старокостянтинові та Дунаївцях. 

– Які плани надалі роботи партійної організації на Хмельниччині? 

Депутати в радах різних рівнів продовжують організовувати виділення допомоги для Збройних сил України та внутрішньо переміщених осіб. Попри війну потрібно розвивати наші громади, наскільки це можливо в таких умовах. Щоб якісно й, головне, комплексно це робити, працюємо над партійною розбудовою, залучаємо ініціативних хмельничан до команди.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook