Новини
Крупецька сільська

У громаді на Шепетівщині продовжують ліквідовувати наслідки повітряної атаки області

Жовтневий російський терор Хмельниччини залишив жахливі наслідки для Шепетівського району. Мешканці Крупецької громади досі долають наслідки обстрілу 25 жовтня. Допомагають їм у цьому як представники обласної влади, так і працівники ХАЕС.

111 вікон ліцею, що у селі Крупець, вилетіли після ворожої атаки Хмельниччини 25 жовтня. Збирали скло, забивали вікна плівкою, прибирали навчальні класи як педагоги, так і батьки. Не обійшлося і без допомоги працівників комунальних установ Нетішина, адже роботи було чимало.

Обійшовши школу, побачили, що в нас майже всі вікна на фасаді вибило. Також винесло сім вхідних дверей з різних місць, і коли обійшли школу з того боку, там ситуація була не краще. Лише у декількох класах вціліли вікна, – розповідає про наслідки ворожої атаки директорка Крупецького ліцею Тетяна Бережна.

Загалом на території громади постраждало майже півтори тисячі житлових будинків. Крім цього, понівечені адміністративні споруди. У найкоротші терміни представники влади району та області долучилися до долання наслідків.

Окрім цього на поміч прийшли очільники інших громад Хмельниччини та представники Хмельницької атомної електростанції.

Дуже багато було потрібно цього матеріалу. Навіть на сьогодні ми ще не повністю змогли допомогти людям утеплитися, – коментує голова Крупецької територіальної громади Валерій Михалюк.

Мешканці громади радо приймають допомогу та максимально швидко намагаються полагодити свої помешкання.

Чотири вікна пластикових повністю вибило, то заробили плівкою. Шифер, 14 листків, лопнуло, три крокви лопнуло, то треба ще буде піднімати, от бачите, навіть просіло там зверху. Ну, і все скло повибивало, яке було, – розповідає про наслідки вибухів мешканець села Крупець Василь Калач.

У мене двері, на горі – двері і пів вікна. І в літній кухні винесло все, геть із рамами, – розповідає про свої пошкодження у будинку жителька села Валентина Михальчук.

На сьогодні в Крупецькій громаді відремонтовано 80 відсотків будівель.

В першу чергу – навчальні заклади, далі – заклади медицини, а далі – адміністративні будівлі та будинки культури ми будемо повертати до життя. Я думаю, до 1 січня, до 31 грудня все буде добре, – ділиться планами Валерій Михалюк.

Попри те, що роботи з відновлення тривають, місцеві не втрачають оптимізму, вірять в перемогу України, будують плани на майбутнє та вкотре підтверджують: українці – незламна нація.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook