Новини
Армія

Хмельницький суд покарав за ряд магазинних крадіжок солдата штурмового батальйону

Хмельницький міськрайонний суд покарав за ряд магазинних крадіжок солдата штурмового батальйону, зареєстрованого за місцем проживання в одній з квартир Маріуполя.   

У суді повідомляють, що 14-го, 15-го, 16-го та 18-го червня 2023 року військовослужбовець викрав із полиць магазину «Аврора», що по вулиці Трудовій у Хмельницькому, десяток зарядних пристроїв загальною вартістю 4000 гривень. Окрім того, близько п’ятої ранку 19 червня поточного року підійшов до зачинених на замок дверей магазину «ТЕТРА 1» по Трудовій та, розбивши бруківкою скло на дверях, незаконно проник у середину магазину з подорожньою валізкою. До неї поклав п’ять пляшок коньяку, шість пачок цигарок та шість пачок чіпсів, а ще, прихватив із каси магазину 13 772 гривень. Всього ж завдав власнику крамниці шкоди на суму майже 15 900 гривень. Однак вийти із приміщення зловмисник самостійно не зміг, його затримали правоохоронці.

Хмельницький міськрайонний суд кваліфікував такі дій, як крадіжку в умовах воєнного стану, тобто кримінальне правопорушення передбачене ч. 4 ст. 185 КК України та закінчений замах на таємне викрадення чужого майна, поєднаний з проникненням у приміщення, вчинений в умовах воєнного стану, за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав. На крадіжки, як розповів, наважився в зв’язку зі скрутним матеріальним становищем та відсутністю грошового утримання по місцю служби. Заподіяну потерпілим шкоду визнав повністю та відшкодував її в повному обсязі, скориставшись допомогою товаришів по службі.

Суд визнав солдата винуватим у вчинені кримінальних правопорушень, та призначив наступне покарання: за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України(призначення більш мякого покарання, ніж передбачено законом), у виді 1 року 9 місяців позбавлення волі; за ч. 4 ст. 185 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді 2 років позбавлення волі.

Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначено остаточне покарання у вигляді двох років позбавлення волі. На підставі ст. 58 КК України, призначено також службове обмеження строком на два роки із відрахуванням в дохід держави двадцяти відсотків із суми грошового забезпечення засудженого.

Запобіжний захід, тримання під вартою, залишений до набрання вироком законної сили. 

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook