Новини
Суспільство

При храмі у Хмельницькому роздають безплатні обіди нужденним

Люди, які потрапили у складні життєві обставини, можуть отримати у Хмельницькому безплатні обіди, що особливо актуально у холодну пору року. Їжу роздають на території Свято-Георгієвського храму. Таку ініціативу підтримують небайдужі люди, волонтери та прихожани церкви.

Загалом міська влада турбується про забезпечення харчуванням людей, які опинилися у складній життєвій ситуації, внутрішньо переміщених осіб, тобто контингент той, який потребує сторонньої допомоги, які неспроможні впоратися з проблемами самотужки, – розповідає заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Хмельницької міської ради Юрій Коновалов.

Місце допомоги нужденним відкрили при храмі ще в червні поточного року. Щодня, крім вихідних, з 12.30 до 13.30 тут отримують гарячу їжу близько сотні осіб. Волонтери кажуть: не відмовляють нікому.

За словами працівниці управління праці і соцзахисту ХМР Алли Білявець, бувають випадки, коли люди приходять і просять дати їжу додому на декілька днів, бо не можуть приходити щодня з тієї або іншої причини. Зокрема, коли ожеледиця, людям похилого віку важко пересуватися містом, особливо там, де погано почищені тротуари.

Готують їжу для благодійних обідів переважно майстри та студенти Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг. Роблять це на волонтерських засадах. Страви готують різні, головне – щоб смакувало людям.

До прикладу, сьогодні у нас суп “харчо”, салат із квашених огірків з цибулею, чай та хліб. Готуємо також борщі, різні супи та салати. Все для людей, – розповідає про меню майстриня виробничого навчання ДНЗ Хмельницький центр ПТО сфери послуг Антоніна Когут.

Отримувачі гарячих обідів кажуть: приходять сюди не тільки смачно поїсти, а й відчути тепло та підтримку.

Я дуже вдячна цій трапезній, що її організували, тут люди ставляться добре, годують добре, турбуються.

Не всім вдається протриматися на високому рівні, а ще приємно, що в цьому місці відчувається особлива аура.

Навіть той маленький шматочок хліба, огірок – вони вже зігрівають душу.

Свято-Георгіївський храм – не єдине місце у Хмельницькому, де люди, які втратили домівки та опинилися на вулиці, можуть отримати безкоштовні обіди. Подібні акції проводять на території міського територіального центру та на вулиці Житецького, 22.

Відео: Перший Подільський.

Нагадаємо, минулого року обіди для пенсіонерів, переселенців та інших категорій населення, які цього потребували, готували також у храмі в мікрорайоні Гречани. Також “кухня на колесах” впродовж зими працювала поблизу парку імені Івана Франка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook