Новини
Надзвичайні події

Один ворожий безпілотник збила вночі ППО над Хмельниччиною

34 повітряна тривога за 23 дні грудня пролунала цієї ночі (знову) на Хмельниччині. Попередньо, ще один з ворожих безпілотників, не добитих силами ППО на території інших областей, дістався (вкотре) Старокостянтинова, аби за прикладом своїх “колег” безславно загинути на території громади. Росіяни у соцмережах пояснили таку підвищену увагу ворожих БпЛА саме до цього міста у Хмельницькій області.

Повітряна тривога на Хмельниччині в ніч з 23 на 24 грудня тривала відносно недовго – годину (якщо порівнювати з низкою попередніх, коли відбою доводилося чекати іноді до трьох годин). За цей час на території Хмельницького району вкотре пролунали вибухи. Інформація підтверджена офіційно владою:

У Повітряних силах ЗСУ вже не раз коментували повітряні атаки на місто Старокостянтинів – як дронами, так і “Кинджалами“. Причина такої підвищеної уваги до міста – наявність там військового аеродрому, який ворог намагається вразити з перших днів повномасштабного вторгнення.

Чому росіяни такі небайдужі до цього летовища, пояснив днями своїм підписникам російський мілблогер та автор Telegram-каналу «Рибар», який написав про те, що, цитуємо:

Одна повна ескадрилья F-16 перебуває вже на території так званої України: до 12 бойових та 3 учбових літаки. До середини весни планується передача ще однієї ескадрильї. Весь грудень через Львів відбувається завезення високоточки для цих літаків. Тому б’ють по Старокостянтинову, Дніпропетровську, Кривому Рогу.

І якщо страх росіян перед українськими військовими, які днями збили три винищувачі-бомбардувальники Су-34, – новонабутий,

то переляк через перспективу поповнення Повітряних сил ЗСУ одномоторними легкими багатоцільовими винищувачами, розробленими компанією «General Dynamics» для Повітряних сил США, іншими словами, літаками F-16, – задавнений.

ДОПОВНЕНО: Про результати роботи протиповітряної оборони на Хмельниччині вранці повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін: збито один ворожий “шахед”, інформація про травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходила.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook