Новини
Суспільство

75 акцій в підтримку родин військовополонених та безвісти зниклих відбулось у Хмельницькому (ФОТО)

Мирні акції «Поверніть Героїв з полону» проходять у Хмельницькому щоп’ятниці. Розпочали їх проводити у серпні 2022 року і без перерв вони відбуваються щотижня в центрі міста. Незмінним є і час проведення – з 12:00 до 13:00.

Цього тижня до акції долучились представники родин військовополонених не лише Хмельницької громади та області, а й з Київщини та Тернополя.

Як розповіли організатори, 75-й тиждень і 75 акцію присвятили Дню Соборності України. За словами координаторки Лесі Стебло, зібрання є нагадуванням про ціну свободи:

«Наші акції – це спротив ворожим інформаційно-психологічним операціям. Разом з учасниками ми демонструємо суспільству, що тут, в тилу, стоїмо за кожного захисника та захисницю. Ми не ховаємось по домівкам і не закриваємось віч-на-віч зі своїм горем, а гартуємось і об’єднуємось. Кожен може долучитися до інформаційної війни за життя. І навіть хвилина виділеного часу перехожого – це надія на життя для полоненого».

Учасники акції закликають доєднуватись і поширювати у соціальних мережах інформацію про нелюдські умови утримання українських захисників у російській неволі. Кожне інформаційне повідомлення з хештегами акції має бути максимально поширене, зокрема серед користувачів соціальних мереж за кордоном.

«Світ має знати, що українці не здаються, а боряться за кожного. Наша хвиля інформаційного спротиву має щораз нагадувати про це міжнародним організаціям, які є гарантами дотримання Женевської конвенції і прав військовополонених. Росіяни знущаються, катують та влаштовують судилища над українськими військовослужбовцями. Пропри домовленості ворог вже понад 20 місяців тримає в катівнях оборонців Маріуполя. Нагадаю, військовополонений – не злочинець, а захисник рідної землі!», – наголошує Леся Стебло.

Завершилось чергове мирне зібрання «ланцюгом єдності», який сформували вздовж вулиці Подільської.  

Після акції представники родин військовополонених та безвісти зниклих взяли участь майстер-класі, організованому ГО «Захист – об’єднання волонтерів». Разом з психологами учасники опрацьовували власні переживання та вчились стабілізовувати власний психоемоційний стан. Як зауважила психологиня Тетяна Кріль, такі зустрічі дозволяють наповнитись внутрішнім ресурсом та надією, а також підготуватись до повернення рідних додому.

Попрацювати з психологами можуть усі бажаючі (військові, ветерани, члени родин військовослужбовців та полеглих Героїв України), звернувшись на Ветеранський простір “Захист.4.5.0” у Хмельницькому за адресою вулиця Кам’янецька, 76.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook