Новини
Офіційно

Борги двох обласних підприємств погасять коштом бюджету Хмельниччини

Наказ про обласну програму погашення заборгованості зі сплати податків та інших платежів обласної фірми “Кіновідеопрокат” та Хмельницької обласної фірми “Фармація” за підписом першого заступника начальника Хмельницької ОВА опублікували на офіційному сайті військової адміністрації.

Борги Хмельницької обласної фірми “Фармація” – історія, що тягнеться не перший рік. Станом на 31 жовтня 2021 року заборгованість по зарплаті перед 44 працівниками становила 2,004 мільйона гривень, кільком з них тоді завинили більше, ніж по сто тисяч гривень, одному – понад двісті тисяч. Крім того, були також несплачені податки та збори перед усіма бюджетами на суму понад 1 мільйон 400 тисяч гривень. У 2022 році депутати Хмельницької обласної ради прийняли рішення всі ці борги закрити коштом обласного бюджету.

Попри те, що про ліквідацію підприємства йшлося ще три роки тому виявляється, досі не всі його платежі закриті.

Хмельницькою обласною радою 08 квітня 2021 року прийнято рішення № 20-4/2021 згідно з яким припиняється шляхом ліквідації Хмельницька обласна фірма “Фармація”. Ліквідаційною комісією виявлено наявність заборгованості підприємства, зокрема з платежів до бюджету, зборів, інших платежів, які потребують погашення. Зазначені виплати підприємства є необхідними для виконання заходів з ліквідації Хмельницької обласної фірми “Фармація” на підставі зазначеного рішення, – йдеться в обласній програмі погашення заборгованості зі сплати податків та інших платежів.

Зокрема, “Фармація” боргує низку податків, судові витрати, штрафні санкції та пені, а також заробітну плату одному працівнику. Загальна сума боргу – 477 986,96 грн. Про це йдеться в додатку №2 до програми.

Має борги також обласна фірма “Кіновідеопрокат”, яка нещодавно рішенням сесії Хмельницької обласної ради перейшла у власність Хмельницької громади. У Додатку №1 до обласної програми погашення заборгованості зі сплати податків та інших платежів йдеться про борги на загальну суму 2 мільйони 48 тисяч 684 гривні 93 копійки:

  • Частина орендної плати, яка підлягає зарахуванню до обласного бюджету – 2 мільйони 6 тисяч 684 гривні 93 копійки
  • Повернення за висновком аудиту суми видатків минулих років – 42 тисячі гривень.

Борги обох підприємств на суму 2 мільйони 526 тисяч 671 гривня 89 копійок погасять коштом обласного бюджету Хмельниччини.

Читайте також: У владі Хмельницького розповіли, за чий кошт ремонтуватимуть кінотеатр “Планета”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook