Новини
Волочиська міська

Прокуратура Хмельниччини повернула землі на понад 10 мільярдів гривень

У Хмельницькій області прокуратура зобов’язала власників товариства, яке звинувачують у злочинах проти національної безпеки, повернути землю вартістю понад 10 млрд грн.

Прокуратура Волочиського району в судовому порядку повернула земельну ділянку загальною площею 300 гектарів у спільну власність. Її вартість перевищує 10 мільярдів 100 мільйонів гривень.

Вважається, що одна з приватних компаній у Волочиську, що належить обвинуваченому у злочинах проти національної безпеки України, незаконно отримала землю для використання в сільськогосподарських цілях дочірніми підприємствами. Приводом для звернення до суду послужило те, що місцева влада не ухвалювала рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування, а державний акт не був виданий. Таким чином, компанія не змогла отримати це право у встановленому законом порядку.

Прокуратура відреагувала на порушення і звернулася до суду з вимогою зобов’язати повернути ділянку законному власнику – Волочиській міській раді. Суд повністю задовольнив позов.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook