Новини
Екологія

Браконьєри Летичівщини вкотре відзначились

За останній тиждень державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У порушників вилучено 23 кг водних біоресурсів та 8 одиниць заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 765 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 904 грн.

Найбільше порушників у Летичівському районі. Так, 22 січня державні інспектори на річці Південний Буг в селі Суслівці викрили місцевого мешканця, який сіткою виловив 32 екземпляри карася сріблястого. Аналогічне порушення зафіксували поблизу села Кудинка того ж району, де здійснювався вилов забороненим знаряддям – екраном.

На всіх осіб складено адмінпротоколи, матеріали справи готуються для передачі до Летичівського районного суду.

Повідомлляється, що під час здійснення рибоохоронного рейду на ринку «Дари природи», що у селищі Летичів було задокументовано випадок незаконного продажу раків. Також у обласному центрі державні інспектори виявляли продаж водних біоресурсів без документів.

Нагадуємо, що на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків у всіх водних об’єктах області.    

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter