Новини
Екологія

Фабрика на Хмельниччині продовжує труїти людей: Держекоінспекція знайшла вихід

Учора у с.Понінки Полонського району відбулась зустріч щодо екологічної ситуації навколо місцевої картонно-паперової фабрики. Про це повідомив т.в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у Фейсбук.

“У квітні у фабрики закінчується дозвіл на спецводокористування. Зі своєї сторони будемо клопотати про непродовження цього дозволу. Держава має діяти так само і не йти на зустріч недобросовісним підприємствам-забруднювачам. Можливо вам це здасться дивним, але навіть директор фабрики не зміг назвати її власника. Як так може бути? Я знаю. Власник ховається в офшорній юрисдикції, бо боїться відповідальності. І буде труїти людей, допоки зможе”, – повідомив Фірсов.

Усі документи по фабриці планується передавати до правоохоронних органів і подавати позов до суду про застосування заходів реагування у вигляді призупинення діяльності підприємства.

Також територіальному органу ДЕІ поставлено завдання, забезпечити постійне чергування інспектора, адже отруйні скиди, як правило, відбуваються вночі, а тому сенсу брати аналізи зранку вже не має.

Т.в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов повідомив, що після проведеної зустрічі знайдено спосіб зробити місце керівника Державної екологічної інспекції Хмельницької області вакантним. Незабаром буде оголошений конкурс на посаду.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter