Новини
АКТУАЛЬНО

COVID-19 спонукає хмельничан до добрих справ

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ заступниця голови ОДА Оксана Ситницька повідомила, що всі необхідні служби області роблять все можливе, щоб Хмельниччина зазнала найменших втрат від інфекції COVID-19. Вона підкреслила, що на сьогоднішній день жодної підозри і жодного підтвердженого факту на зараження коронавірусною інфекцією у Хмельницькій області немає.

Також посадовиця зазначила, що формується база волонтерів, громадських організацій, представників бізнесу, які готові долучатися до вирішення нагальних питань, пов’язаних із загостренням епідеміологічної ситуації.

За словами Оксани Ситницької, перевіряється інформація щодо одиноких людей та осіб, які в силу стану свого здоров’я не можуть пересуватися. Списки формуються і, якщо буде необхідність, добровольці будуть залучатися до волонтерської діяльності.

До слова, у Хмельницькій міській раді вже взялися за цей шмат роботи і повідомили, що самотнім стареньким, які перебувають на обліку в терцентрі соціального обслуговування у період карантину періодично доставлятимуть безкоштовні продукти.

“Готуємося до того, щоб забезпечувати самотніх літніх людей проднаборами. Маємо потурбуватися про них, – каже міський голова Олександр Симчишин, – щоб вони не виходили у людні місця і не піддавали себе небезпеці”.

Також продуктові набори отримуватимуть ті з них, які самостійно не пересуваються.

“Крім цього, – пояснює очільник міста, – вітамінним продуктовим набором забезпечимо наших водіїв, кондукторів комунального транспорту, працівників УМК, які дезінфікують місто тощо”.

Зазначимо, що до акції долучилися багато представників соціально відповідального бізнесу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter