Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині – черговий етап пом’якшення карантину

Хмельницька обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо наступного етапу пом’якшення карантину на території області. Пов’язане воно зі зміною епідситуації в окремих містах і районах Хмельниччини.

Щоправда, пом’якшення торкнеться не всієї області. У містах Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів, а також у Кам’янець-Подільському районі через підвищену небезпеку подальшого поширення COVID-19 певні жорсткіші обмеження триватимуть до покращення ситуації із захворюванням на коронавірус.

Що наразі дозволили мешканцям Хмельниччині:

з 5 червня:

  • пасажирські транспортні перевезення у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному, міжобласному та міжнародному сполученнях. Умова – пасажирів дозволено перевозити лише в тій кількості, яка передбачена місцями для сидіння. Також перевізники та пасажири мають дотримувати санітарних вимог, зокрема, щодо засобів захисту;
  • на маршрутах, які пролягають через міста Кам’янець-Подільський, Нетішин і Старокостянтинів, висадку та посадку пасажирів дозволено здійснювати лише на автостанціях. Перевезення до регіонів, де немає послаблення карантину, можна здійнювати за умови, що транспортний засіб заповнений пасажирами на 50% від кількості посадочних місць. При цьому пасажири мають сидіти так, щоб поруч з ними, попереду та позаду були вільні місця.

На території Хмельницької області (за виключенням міст Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів та Кам’янець-Подільського району) дозволено:

  • проводити (без глядачів) спортивні заходи, в яких беруть участь не більше 50 осіб;
  • працювати готелям;
  • проводити релігійні заходи за умови, що на кожного учасника заходу припадатиме 5 квадратних метрів площі, а дистанція між учасниками становиме не менше 1,5 м;
  • працювати дитячим садочкам;
  • працювати спортзалам та фітнес-центрам (займатися можуть не більше 10 осіб одночасно);
  • відвідувати заняття у групах (не більше 10 осіб) в профтехнічних та вищих освітніх закладах;
  • працювати закладам громадського харчування. Столи у приміщенні мають розміщуватися на відстані не менше 1,5 м один від одного. За кожним столом дозволено сидіти не більше, ніж 4 особам (крім дітей до 14 років).
  • особи, які досягли 60-річного віку, можуть не дотримуватися самоізоляції.

– з 10 червня дозволені:

  • діяльність закладів культури, за умови присутності в них не більше 1 особи на 5 квадратних метрів площі;
  • діяльність закладів, які надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення і відпочинку.

Що до Нетішина, де поширення COVID-19 останнім часом не фіксується, то владі міста дозволені всі перераховані вище заходи. Проте у місті все ще не можна проводити масові заходи. Також обмежені в’їзд у Нетішин та виїзд з нього.

Нагадаємо, з 1 червня на Хмельниччині дозволено курсувати електричкам у напрямках: “Жмеринка – Гречани” та “Хмельницький – Волочиськ”. Також, як зазначено у протоколі, дозволене перевезення пасажирів залізничим транспортом дальнього сполучення “Київ – Хмельницький”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter