Новини
Культура

Виставка робіт 8 художників відкрилася у хмельницькому арт-центрі

Після тривалої перерви, пов’язаної із карантином, арт-центр «MASLO» знову відкрив свої двері для хмельничан, які цінують мистецтво, що змушує думати, аналізувати та фантазувати. На відкриття виставки «IN MEDIO» завітало чимало містян, охочих на власні очі побачити, чим здивують їх художники, які мають власне бачення сучасного світу та вміють перетворювати це бачення на мистецькі твори.

За словами організаторів виставки, «IN MEDIO» є спробою створення символічного простору для визначення іншого положення в реальності – бути поміж (in medio). Це положення не визначається місцем перебування у світі, соціумі або можливостями сучасних технологій, скоріше, це особливий стан сприйняття та мислення. Іn medio – це не суто місце між тим чи іншим, а буття поміж життям та його розумінням, відтвореним в мистецтвах.

На виставці свої роботи представили художники: Тереза Барабаш, Мирослав Вайда, Ірина Гайдаєнко, Олена Домбровська, Наталія Лісова, Сергій Попов, Антон Саєнко, Тіберій Сільваші.

Особливість виставки – жодна з представлених робіт не підписана. Тож, маючи в руках аркуш з переліком авторів та назвами їхніх робіт глядач сам може спробувати ідентифікувати роботу, включивши фантазію та уяву.

Щоправда, тим хмельничанам, які завітали до арт-центру у день відкриття експозиції, задачу спростив куратор Сергій Попов, який не лише показав кожну з представлених робіт, а й розказав про неї детально.

Серед художніх творів, представлених на виставці, особливою популярністю користувалися «Дзеркало» Олени Домбровської та «Овали» Мирослава Вайди. Біля них хмельничани найчастіше зупинялися, аби роздивитися та зробити фото на пам’ять. Щоправда, і решту робіт любителі мистецтва не обійшли увагою.

Говорячи про виставку, презентовану в арт-центрі, Сергій Попов зазначив: її метою є завдяки роботам художників визначити, чи можливо за допомогою творів мистецтва вести філософську бесіду і описати термін «in medio», який єспівзвучним таким термінами як «медіа» та «медіум».

Ми живемо в інформаційних потоках, які створюють наше середовище проживання. Сучасна людина сама стає медіумом, і за допомогою цих медіа перетворюється на своєрідний меседж. Тому що кожен з нас вже присутній не стільки в соціальному суспільстві, скільки в соціальних мережах, і в тих процесах і подіях, які там відбуваються, – розповів куратор виставки Сергій Попов.

Виставка в арт-центрі «MASLO» (м. Хмельницький, Старокостянтинівське шосе, 20/3) триватиме до 4 квітня.

Більше про виставку дізнайтеся з сюжету каналу Nagolos TV

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter