Новини
Екологія

Чоловік, який незаконно рубав ліс, постане перед судом

Не маючи відповідних документів, які би дозволили рубати дерева, чоловік, з метою наживи, зрубав понад сотню дерев, завдавши чималої шкоди довкіллю. Обтяжує його вчинок ще й той факт, що незаконну вирубку він здійснював на території заказника місцевого значення у Кам’янець-Подільському районі. Документи за фактом події спрямовані до суду. Чоловік може заплатити чималий штраф за скоєне або навіть сісти за ґрати.

Факт незаконної вирубки зафіксували на території ландшафтного заказника місцевого значення “Калюський”. Саме там місцевий мешканець у липні-серпні цього року самовільно зрубав 105 дерев різних порід: акацію, клен, черешню, шовковицю.

Довідка: Калюський заказник розташований у межах Новоушицької громади Хмельницької області, на північ і південь від смт Нова Ушиця. Площа заказника – 1832 га. Перебуває у віданні ДП «Новоушицький лісгосп». Статус заказника надано 1991 року з метою збереження природного комплексу на мальовничих схилах долини річки Калюс.

За попередніми оцінками, збитки, завдані природі, становлять близько 200 тисяч гривень.

Обвинувальний акт до суду передала Кам’янець-Подільська окружна прокуратура. Розслідування кримінальної справи завершено. На “чорного” лісоруба чекає суд. Відповідно до інкримінованих йому статей ККУ, чоловік може або сплатити штраф у розмірі 34 тисячі гривень, або сісти за ґрати на строк від 3 до 5 років.

Раніше у державній екологічній інспекції у Хмельницькій області повідомляли про виявлену незаконну вирубку 150 дерев на території заказника “Калюський”. Невідомі особи вирубали дерева порід акація, клен, черешня, горіх, граб, верба, завдавши збитків на суму 211 509 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook