Новини
Гуківська сільська

Хмельниччину та Тернопільщину з’єднали трикілометровим прапором

Півтора кілометра державного прапора розгорнули з боку Хмельницької області, інші півтора – з боку Тернопільщини. Аби рекорд був належним чином зафіксований, обидві області подали відповідні заявки у Національний проєкт “Книга Рекордів України”.

Акцію з розгортання рекордного прапора між областями приурочили до Дня Незалежності України. На території Хмельниччини синьо-жовте полотно тримали у руках на території Гуківської громади, у сусідній області – на території  громади Скали Подільської. Участь в заході взяли 3000 осіб.

Рекордним прапором об’єднали області через місток над річкою Збруч.

Проте лише встановленням рекорду захід не обмежився. У планах організаторів акції також проведення панахиди біля пам’ятника Роману Шухевичу, встановленого на околиці Гукова. Після цього представники громад отримають сертифікати, які засвідчать встановлення рекорду, який зафіксувала представниця Книги рекордів України. До слова, попередній рекордний прапор мав довжину 2700 метрів. Рекорд встановлювали у столиці три роки тому.

Також на учасників святкового заходу сьогодні чекають культурні та мистецькі заходи, участь в яких візьмуть мешканці Хмельниччини та Тернопільщини.

Нагадаємо, днями у Хмельницькому також встановлюватимуть рекорд – на майдані Незалежності близько 900 осіб віком від 1 року до 30 розмальовуватимуть картину розміром 2х5 метрів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook