Новини
Фінанси

Бюджет Славути може втратити 700 тисяч гривень

Міністерство фінансів заборонило містам розміщувати тимчасово вільні кошти загального фонду на депозитних рахунках. 23 січня Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках», якою заборонив до кінця 2019 року розміщувати тимчасово вільні кошти загального фонду місцевих бюджетів на депозитних рахунках.

Така заборона позбавляє міста можливості отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів у вигляді відсотків з розміщених депозитів, що призведе до втрат місцевих бюджетів, повідомляє прес-служба Славутського міськвиконкому.

У бюджеті міста на 2019 рік було закладено 700 тисяч гривень, які місто планувало заробити на оперативному управлінні фінансами, тобто, розміщуючи на депозитах тимчасово вільні бюджетні кошти. Після рішення уряду місто може не отримати заплановані доходи, які мали бути спрямовані на вирішення нагальних питань громади.

Загалом протягом 2016-2018 років Славута додатково отримала на депозитах 2 мільйони 563 тисячі 492 гривні, які використовувалися, в тому числі, на делеговані повноваження у сфері освіти, медицини, соціального захисту.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS