Новини
Інфраструктура

Парасольки, як в Єгипті: хмельницький пляж оновлюється до купального сезону

Розпочнеться він в обласному центрі 1 червня.

Комунальники цього року взялися за місце літнього відпочинку на березі Південного Бугу капітально. за кілька місяців зроблено вже чимало. Пляж нарешті повернули у власність міста. Встановили нові кабінки для переодягання, щоправда, одна з них вже постраждала в результаті дій вандалів.

Оновили пісок – близько 300 тонн свіжого покриття цьогоріч має створити для хмельничан комфортніші умови відпочинку.

Встановили нові фонтанчики з питною водою.

Збудували модульну вбиральню – її вже встигли випробувати гості фестивалю «Rock&Buh», який проходив у Хмельницькому минулих вихідних.

Воду у річці та питних фонтанах перевірили – за висновками фахівців на момент відкриття купального сезону стан водойми відповідає санітарним вимогам та не представляє небезпеки для населення і культурно-побутового водокористування на водних об’єктах (в тому числі і купання). Після офіційного відкриття купального сезону лабораторні дослідження води річки Південний Буг будуть проводитися в такій послідовності: мікробіологічні – 1 раз на 10 днів, санітарно-хімічні дослідження – 1 раз на місяць.

А днями на пляжі встановили нарешті нові парасольки, які захищатимуть містян від сонця (а може, й від дощу, зважаючи на погоду останнього часу). Зовні нові захисні конструкції виглядають привабливо. Виготовили парасольки з природних матеріалів. Комунальники кажуть, так вони виглядають більш стильно та автентично.

Тож за сприятливої погоди у суботу, 1 червня, хмельничани можуть завітати на пляж та на власні очі побачити, яких змін зазнала головна зона відпочинку міста.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS