Новини
Армія

В Хмельницькому обговорили питання соціальної реабілітації учасників бойових дій

У Хмельницькому національному університеті відбувся круглий стіл з на тему «Соціальна робота з військовослужбовцями та їх сім’ями».

У роботі круглого столу взяли участь офіцери Канадської навчально-тренувальної місії OpUnifier, представники оперативного командування «Захід», Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Хмельницького обласного військового комісаріату, Харківського національного університету Повітряних Сил Збройних Сил України ім. Івана Кожедуба та військових частин, які дислокуються в обласному центрі. До участі долучились представники місцевих органів влади і соціальних служб міста. Серед учасників заходу – військовослужбовці, які безпосередньо брали участь в АТО/ООС.

Захід відбувся за ініціативи кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки,  науково-дослідної лабораторії «Креативної педагогіки та зв’язків із громадськістю» Хмельницького національного університету при підтримці Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройний Сил України.

Метою круглого столу був обмін досвідом, пропагування та впровадження у практику соціальної діяльності та соціальних послуг передового зарубіжного досвіду щодо роботи з військовослужбовцями та їх сім’ями. А також наближення такої діяльності до стандартів НАТО в Україні.

Пріоритетними питаннями круглого столу стали соціальна реабілітація та ресоціалізація військовослужбовців, які перебували в зоні бойових дій, а також робота з сім’ями військовослужбовців. Однак, під час виступів учасників та у процесі активної дискусії було окреслено низку аспектів, що дозволили розширити обговорення щодо напрацювання подальших висновків, рекомендацій та перспектив із зазначеної проблематики.

– Сьогодні ми обговорювали надзвичайно важливу для сьогодення тематику. Адже проблеми соціальної реабілітації учасників бойових дій і членів їх родин, дуже актуальні, – зазначила співорганізатор круглого столу, дружина учасника бойових дій, доктор педагогічних наук, професор Лариса Данильчук.

Сергій Жмурко.

#АрміяInform_Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter