Новини
Економіка

Дві дорожні фірми оштрафували за незаконні домовленості на торгах

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Єврошляхбуд» (м. Хмельницький) та ПП «Фасадбуд-98» (м. Хмельницький) загалом на 272 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2017 році узгодили дії під час проведення Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області процедур відкритих торгів із закупівлі поточного дрібного ремонту автомобільної дороги державного значення Чернелівка – Городок – Смотрич та закупівлі поточного дрібного ремонту автомобільної дороги державного значення Т-23-01 Білогір’я – (Остріг – Кременець – Почаїв – Радивилів). 

Відкриті торги із закупівлі поточного дрібного ремонту автомобільної дороги державного значення Чернелівка – Городок – Смотрич з очікуваною вартістю  4 105 164 грн були відмінені.

Переможцем торгів із закупівлі поточного дрібного ремонту автомобільної дороги державного значення Т-23-01 Білогір’я – (Остріг – Кременець – Почаїв – Радивилів) було визнано ТОВ «Єврошляхбуд» з ціновою пропозицією 3 310 000  гривень.

Узгоджена поведінка учасників підтвердилась подачею у тендерних пропозиціях однакових за змістом і оформленням документів, використанням одних IP-адрес, наявністю спільних працівників та спільних господарських відносин.

Притягнення ТОВ «Єврошляхбуд» та ПП «Фасадбуд-98» до відповідальності за зазначене порушення є підставою для відмови цим суб’єктам господарювання в участі в інших процедурах публічних закупівель та для відхилення їх тендерних пропозицій протягом 3 років.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter