Новини
Економіка

Чотири ОТГ Хмельниччини визнали спроможними

Чотири новостворені ОТГ у Хмельницькій області, які провели перші вибори в 2019 році зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини. Відповідне рішення схвалив Кабінет Міністрів України 3 березня на своєму засіданні.

Раніше, у лютому, Уряд визнав спроможними 38 ОТГ. Тоді новостворені громади нашого краю залишилися «за бортом». До прийнятого сьогодні переліку потрапили 63 ОТГ. Відтепер вони матимуть відповідне фінансування, ресурси та повноваження для надання якісних послуг жителям громади. Є у документі і громади Хмельниччини: Сахновецька (Ізяславський район), Заслучненська (Красилівський район), Сахновецька (Старокостянтинівський район), Плесенецька (Шепетівський район).

Асоціація міст України послідовно підтримувала і  надалі підтримуватиме громади, які пройшли всі етапи об’єднання та приєднання відповідно до законодавства. Наступний крок – перехід громад на прямі відносини з Держбюджетом. Для цього необхідно внести зміни у Закон України  «Про державний бюджет України на 2020 рік».

Нагадаємо, саме Асоціація міст України наголошувала на необхідності врахування у Законі України «Про державний бюджет України на 2020 рік» переведення на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом об’єднаних територіальних громад, які провели вибори у 2019 році, та громад утворених навколо міст обласного значення. 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter