Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому та двох районах області підтвердили нові випадки COVID-19

Станом на вечір 27 квітня в Хмельницькій області зареєстровано 76 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію підтвердили у місті Хмельницький, а також у Красилівському та Чемеровецькому районах. Обидва пацієнти у районах – чоловіки з числа контактних осіб, повідомили у Хмельницькій ОДА.

У хворого з обласного центру коронавірусну інфекцію виявили в результаті дослідження, проведеного у зв’язку з пневмонією. Як повідомили у Хмельницькій міській раді, чоловік 1959 року народження нещодавно повернувся з-за кордону. Його стан оцінюють як середньої важкості.

В обласному центрі це – 16 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Нагадаємо, сьогодні з інфекційної лікарні виписали двох мешканців Городоцького району, які одужали від COVID-19. Наразі в області вже одужало 18 людей. Летальних випадків – 5. Один пацієнт перебуває на контролі Чернівецького лабораторного центру.

На сьогоднішньому брифінгу також повідомили інформацію щодо ситуації у Нетішині, де у вихідні підтвердили два перші випадки кооронавірусної інфекції. Одна хвора – безробітна, інша працює прибиральницею на Хмельницькій АЕС. Коло її контактів налічує 125 осіб, близько сотні з них – працівники атомної станції.

У контактних осіб відібрали проби, які передали до Хмельницького лабораторного центру для тестування. Крім того, близько 80 співробітників ХАЕС нині перебувають на самоізоляції, – розповів під час брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Він також додав, що підтвердження перших випадків хвороби у місті атомників не вплине на роботу Хмельницької АЕС, адже з початку карантину там були вжиті посилені заходи безпеки.

Також сьогодні запрацювала Хмельницька центральна районна лікарня. Нагадаємо, у працівниці цього медзакладу підозру на коронавірус зареєстрували 7 квітня. Попередньо жінка проходила лікування від легеневої хвороби у цій же лікарні. Згодом жінка померла. Інфікування коронавірусом у неї підтвердили посмертно.

Остаточну заключну дезінфекцію провели у Чемеровецькій ЦРЛ. Медичний заклад готовий до роботи. Однак, як повідомили під час брифінгу, з метою дотримання всіх вимог лабораторного центру, запрацює лікарня орієнтовно 30 квітня.    

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter