Новини
Економіка

Близько 2 млн. грн з бюджету Кам’янця-Подільського спрямують на громадські ініціативи

Найнеобхідніші проекти для міста отримають фінансування за програмою «Громадський бюджет». Про це повідомив секретар Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Васильянов.

Вищевказана сума спрямується на ті ініціативи мешканців міста, які отримають найбільше голосів. Кожен мешканець має можливість втілити свій проект для покращення міста, заповнивши необхідні документи. Подання проектів розпочалося з 1 вересня і триватиме до кінця місяця.

У супровідних документах кожну ініціативу мають підтримати місцеві мешканці – не менше 25 осіб, поставивши свої підписи. За словами Дмитра Васильянова, це може бути будь-яка потрібна для міста ініціатива: від будівництва тротуару, ремонту дитячого майданчика, до започаткування парку чи центру відпочинку.

«Минулого року рішенням сесії було виділено 1 млн. грн на ці ініціативи. Враховуючи, що якість минулорічних пропозицій була високою, їх надійшла велика кількість, депутати вирішили 2021 року виділити не менше 2 млн. грн для «Громадського бюджету», – зауважив Дмитро Васильянов.

Однією з умов конкурсного відбору є те, що проект мають реалізувати протягом року. Кожний ініціативу розглядатиме координаційна рада, відповідні структурні підрозділи проведуть експертну оцінку. Всі проекти, які пройдуть конкурсний відбір, будуть опубліковані на сайті органу місцевого самоврядування.

Голосування за переможців розпочнеться з 15 листопада і проходитиме онлайн на сайті Кам’янець-Подільської міської ради. Крім цього буде можливість проголосувати у ЦНАПі. Загалом, проект «Громадський бюджет» започаткований Рішенням 38-ї сесії Кам’янець-Подільської міської ради від серпня 2017 року.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter