Новини
Дунаєвецька міська

Дунаєвецькі патрульні перевірили, як пропускають “швидку” водії

Троє автовласників за результатами профілактичної акції отримали постанови та заплатять штраф за те, що не пропустили автомобіль екстреної допомоги.

Профілактичну акцію під умовною назвою «Дай швидкій дорогу» ініціювали поліцейські Дунаєвеччини. Актуальність акції зумовлена тим, що інколи культура водіїв та дотримання ними правил дорожнього руху бажають кращого.

Автомобілі зі спеціальним маркуванням та спеціальними сигналами – червоними та синіми проблисковими маячками та звуковою сиреною – на дорогах можна бачити досить часто. Такі сигнали встановлюються на службових автомобілях екстрених служб: поліції, ДСНС та швидкої медичної допомоги.

Часто водії ігнорують автівки із ввімкнутими проблисковими маячками та звуковою сиреною. Однак, це є порушенням Правил дорожнього руху, за яке Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за ч. 3 ст. 122, а саме штраф у розмірі 510 гривень, – повідомляють у правоохоронців.

Лише за годину проведення акції працівники поліції Дунаєвеччини зупинили три автомобілі, водії яких не пропустили службовий автомобіль швидкої медичної допомоги, чим вчинили правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 122 КУпАП.

На порушників поліцейські винесли постанови про адміністративні правопорушення, за які водії мають сплатити штраф.

До слова, у Хмельницькому останнім часом сирену “швидкої” мешканці міста чують набагато частіше, ніж раніше. Одна з причин – надмірна кількість приватного транспорту на дорогах через карантинні обмеження щодо транспорту громадського. Тож рухатися перевантаженими міськими шляхами медикам стало важче. Крім того, не спрощують роботу екстрених служб і припарковані у місті автомобілі.

Також хмельницькі медики показали, як пропускають їх водії на одній із найзавантаженіших вулиць обласного центру.

За матеріалами Кам’янець-Подільського районного управління поліції

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter