Новини
Економіка

ФДМУ оголосив аукціон з приватизації протезного заводу у Хмельницькому

На платформі Prozorro.Продажі оголошено онлайн-аукціон з умовами із зниженням стартової ціни на 50 % ЄМК ДП експериментального протезно-ортопедичного підприємства у Хмельницькому із збереженням профілю впродовж 10 років.

Нагадаємо, протезний завод у Хмельницькому не змогли продати на аукціоні, який мав відбутися 18 жовтня. Тоді стартова ціна становила 49 мільйонів 460 тисячі 23 гривні 63 копійки (без ПДВ). В “навантаження” до підприємства йшла поточна кредиторська заборгованість – майже 4 мільйони 200 тисяч гривеньТорги не відбулися через брак бажаючих придбати державну установу.

Основна номенклатура продукції підприємства: протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, ремонти допоміжних засобів реабілітації. Торги відбудуться 26 жовтня, стартова ціна активу — 24,7 млн грн.

Покупцю необхідно сплатити реєстраційний внесок – 1340 грн та гарантійний внесок – 4,9 млн грн.

До складу об’єкта входять: основна будівля з надбудовою стаціонару первинного, складного протезування та реабілітації, господарська будівля із реабілітаційним відділенням стаціонарного первинного, складного протезування та реабілітації, гараж. Загальна площа – 2 556,7 м².

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство може виробляти приблизно 300 різновидів протезів за сучасними європейськими технологіями та має власний стаціонар. Однак 2022 рік підприємство завершило зі збитком у 500 тис. грн, а за перші півроку 2023-го — отримало прибуток всього у 36 тис. грн. Крім прибутку, підприємство втрачає і кваліфікованих спеціалістів — приватні компанії переманюють персонал вищими зарплатами.

Наразі Фонд оголосив аукціон з приватизації лише одного такого активу. Через зростання попиту український протезний ринок має постійно модернізуватися. Державним підприємствам все складніше працювати і конкурувати з приватними виробниками, які технологічно прогресивніші. За таких ринкових умов приватизація безумовно дозволить їм зберегти виробництво, кваліфікований персонал, а також освоїти нові технології і наростити виробничі потужності.

Локація – місто Хмельницький, вулиця Чорновола, 159/1.

Посилання на торги: https://prozorro.sale/auction/SPE001-UA-20231017-14060/.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook