Новини
Економіка

У Городку та Красилові будують індустріальні парки

Напередодні, 22 грудня, рішенням Кабміну до реєстру промислових парків України додали парки у містах Городок і Красилів Хмельницької області.

Ми вже писали про будівництво Вуглецево-нейтрального еко-агро-хабу “Поділля-Городок” неподалік однойменного міста Городок Хмельницького району. Там функціонуватимуть підприємства глибокого перероблення сировини, а саме виробництві олії та тваринних жирів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, готових кормів для тварин. Крім того, тут планується виробляти більшість електроенергії, необхідної для забезпечення роботи розміщених там підприємств. Створення парку на 50,1856 га землі забезпечить роботою близько 480 мешканців громади.

Також за інформацією пресслужби Мінекономіки, до реєстру індустріальних парків внесено парк “КРАСИЛІВ ТЕХНОПОРТ”, створення якого ініціювало АТ “Красилівський машинобудівний завод” у Хмельницькому районі. 

Відповідно до концепції парку на площі 10,146 га буде створено близько 500 робочих місць у промисловому кластері із металообробки та виготовлення металевих виробів. У парк планують інвестувати 87 мільйонів гривень, а також передбачається залучення інвестицій керуючої компанії, резидентів парку (у власне виробництво), приватне фінансування проєкту. 

Зокрема, за результатами перемовин готовність інвестувати в підприємства парку підтвердили інвестори з Польщі, Німеччини, Туреччини. Загальна сума попередньо підтверджених інвестицій – 555 млн грн. Ще 70 млн грн очікується від підприємств МСБ, які будуть допомагати з виготовленням деталей для виробництв великих інвесторів. 

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook