Новини
Кримінал

Молодика, який познущався з корови на Хмельниччині, можуть визнати неосудним?

Історія з коровою, з якої познущався, тягаючи по полях, а потім зґвалтувавши, мешканець села в Антонінській громаді, сталася п’ять місяців тому. Місяць потому поліція справу намагалася “зам’яти”, нібито не знайшовши у ній криміналу. Проте під тиском зоозахисників, громадськості та преси, змушена була знову її відкрити. Відтоді минуло ще чотири місяці, і будь-якої нової інформації правоохоронці не повідомили. За них цю роботу роблять соцмережі.

Нагадаємо, наприкінці травня у соцмережах поширили фото знесиленої корови, з обдертими боками, животом, ногами. Коли тварину оглянув ветеринар, з’ясувалося, що її було згвалтовано, зуби у неї були вибиті. Крім того, корова була тільна – от-от мала народити теля. Справа щодо жорстокого поводження з твариною мала чималий резонанс не лише на Хмельниччині, а й за її межами. Що не завадило правоохоронцям спробувати її закрити. Проте – не вдалося.

Минуло чотири місяці відтоді. Від правоохоронців інформації по справі – нуль. Натомість спрацювали соцмережі, які бодай трохи прояснили ситуацію:

Прокурор у справі за обвинуваченням 22-річного парубка з Красилівщини в жорстокому поводженні з твариною вимагав, щоб суд слухав провадження в закритому режимі. Як стало відомо ІНФОЗЯБРІ, держобвинувач повідомив: з 2008 року хлопець – під меднаглядом з діагнозом, пов’язаним із психічним захворюванням, яке підтвердила і судово-психіатрична експертиза. Однак суд відмовив у закритому розгляді. Пояснив: ця справа набула резонансу, її висвітлювали ряд ЗМІ. У публікаціях медіа не принижували особисте життя обвинуваченого. Додамо: неосудною (такою, що не притягується до кримінальної відповідальності) може бути особа, яка під час злочину не могла керувати своїми діями через психічне захворювання.

Поки правоохоронці мовчать, доводиться користуватися такими уривками інформації. Чим закінчиться ця історія, чи буде ізольований від суспільства молодик, який, за словами односельців, становить загрозу як мінімум тваринам, що його оточують, а як максимум, можливо, і людям, можна лише здогадуватися.

Тим часом це не єдина резонансна справа про жорстоке поводження з тваринами на Хмельниччині, про яку мовчать правоохоронці. Досі невідомі результати розслідування по справі про згвалтування собаки у Летичеві, що застопорилася так само 4 місяці тому, та про розстріляне гніздо лелек три місяці тому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook