Новини
Економіка

Рекордний урожай зернових на Хмельниччині “зберігають до кращих часів”

Цього року урожайність зернових на Хмельниччині найвища в Україні. Труднощі збуту змусили аграріїв вдатись до методів довготривалого зберігання.

Збереження зерна – запорука економічної стабільності країна, коли мова йде про таку аграрну державу як Україна. Цьогоріч експерти називають рекордною врожайність зернових в області. Відтак агрохолдинг “Епіцентр Агро” вирішив зберігати урожай до кращих часів.

На зберіганні в більшій частині кукурудза, є трохи соняшника, є залишки ріпаку. Соняшник та ріпак потихеньку реалізуємо, кукурудза чекає часу і ціни, – розповідає директор елеватора Дмитро Проскуров.

Задля цього використовують два найпоширеніші методи: елеватори та рукава. Елеватори – це повноцінні системи, які забезпечують увесь необхідний комплекс для зерна: зберігання, сушка, розподіл за розміром. Рукава дозволяють якісно зберігати врожай навіть на відкритій території.

З вивозом ситуація проблемна у зв’язку з війною. Все ж таки глибоководні порти стоять. Урожайність в нас є. Дівати нема куди. Через це запровадили технологію зберігання в рукавах. Технологія не нова. Їй років 10, в принципі. Але успішно використовується, – каже Дмитро Проскуров.

Усі зерносховища обладнані технікою, що дозволяє просушити зерно. Це важливий етап, відсутність якого може призвести до псування врожаю. За усіма процесами слідкують працівники сучасної виробничо-технічної лабораторії ТОВ “Лотіка еліт”.

Наша лабораторія оснащена сучасними приладами, які допомагають нам визначати якісні показники усіх зернових культур, які на даний час вирощує ТОВ “Лотіка еліт”, – розповідає начальниця лабораторії Галина Шевчук.

Лабораторія оснащена сучасною технікою, яка допомагає у точності проведення досліджень, які показують якість зерна.

Попри те що реалізувати весь врожай цьогоріч не вдасться, у “Епіцентр Агро” запевняють: головне допомогти українським захисникам вибороти якнайшвидше перемогу, адже від цього залежить і експорт, і збут продукції в Україні.

Дивіться у сюжеті Телеканалу Перший Подільський

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook