Новини
Віньковецька селищна

На Хмельниччині 15 підлітків стали офіційними помічниками поліцейських

На Хмельниччині протягом семи років поліцейські мають юних помічників – членів Молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА». За цей час молодіжне об’єднання, яке діє практично в кожному куточку області, показало свою ефективність, впливовість та потрібність. Тож не дивно, що кожного року до його лав вступають все нові і нові учасники. Так, днями у Віньковецькому ліцеї відбулась посвята нових членів руху.

15 дівчаток та хлопчиків отримали синю форму та посвідчення і офіційно почали виконувати обов’язки помічників поліцейських.

Бути соціально активними, взірцем для однолітків, вести та пропагувати здоровий спосіб життя і законослухняну поведінку, навчати молодших розвивати свої здібності та шанувати норми моралі і права – ось основні завдання, які виконуватимуть юні ХОМівці, – говорить Сергій Цимбалюк, головний дитячий поліцейський Хмельниччини.

Як розповіли у поліції Хмельниччини, в учасників руху дуже широкий спектр ініціатив. Вони проводять пізнавальні уроки для учнів молодших класів, організовують різні флешмоби за здоровий спосіб життя, проти куріння тощо, допомагають безпритульним тваринам, дбають про чистоту навколишнього середовища. А з початком повномасштабного вторгнення ХОМівці ще й плетуть маскувальні сітки, виготовляють обереги для наших захисників, збирають і передають їм усілякі смаколики, допомагають внутрішньо переміщеним особам.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook