Новини
Економіка

Хмельницька область у лідерах з експорту продукції до ЄС

Хмельницька ОДА уклала 7 угод про міжнародне співробітництво з регіонами ЄС. Крім того, райони і міста області підписали 34 угоди про співпрацю з регіонами країн Євросоюзу. Між тим, європейські інвестиції на Хмельниччині становлять 95,6% загального обсягу акціонерного капіталу. Про це під час регіональної конференції “Євроінтеграція: сила можливостей” у Хмельницькому заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Мене надзвичайно тішить той факт, що Хмельниччина з точки зору росту експорту товарів до країн Європейського Союзу показала вдвічі кращий результат, ніж загалом по Україні. Якщо по країні це в середньому 15-16% росту за минулий рік, то Хмельниччина показує більше 36,5%. Це означає, що створюються нові робочі місця. Це означає, що ви тут розвиваєте свою економічну потужність, яка є конкурентноздатною і яка приносить переваги як області, так і всій країні”, – додала Віце-прем’єр-міністр.

Як зазначив голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, Хмельниччина дійсно активно підтримує євроінтеграційний курс України, адже мешканці області вже давно відчули його переваги.

“Сьогодні я гордий з того, що Хмельниччина, однією з перших долучившись до процесу децентралізації, залишається його лідером. Наші мешканці уже відчули переваги цієї реформи. Але вона також відкриває для наших громад широкі можливості для співпраці з європейськими партнерами”, – сказав Вадим Лозовий.

За його словами, в області працює понад 250 підприємств з іноземними інвестиціями. В економіку залучено понад 200 мільйонів доларів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS