Новини
Антонінська селищна

На Хмельниччині тривають перевірки комунальних закладів

На сьогодні у Хмельницькій області функціонує 104 заклади, управління якими здійснює обласна рада.  Починаючи з грудня минулого року проінспектовано більшість з них.

Впродовж останнього тижня було здійснено моніторингові виїзди до Виноградівського психоневрологічного інтернату, Антонінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Антонінської аптеки №21, Солобковецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

Виноградівка

У Виноградівці під час моніторингових заходів у психоневрологічному інтернаті виявили низку порушень. Зокрема,  складський облік по товарах харчової групи ведеться неналежним чином, видача товарно-матеріальних цінностей неправильно обліковується, що призводить до лишків чи нестачі, один і той же товар обліковується  в декількох журналах. Були питання в уповноважених осіб, які проводили моніторинг, і до складання та затвердження меню.

Наприкінці травня придбали 28 кг цукерок, що з незрозумілих причин досі не видані підопічним, тоді як термін їх придатності закінчується 11 вересня цього року,повідомляють у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Є ще багато проблемних питань, над якими треба працювати і не лише у цьому інтернаті.  За результатами перевірки до керівника будуть застосовані заходи дисциплінарного впливу.

Солобківці

На початку червня під час візиту до  Солобковецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів першого заступника голови ради Володимира Гончарука було виявлено значні порушення. За результатами перевірки до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани вже притягнуто керівника будинку-інтернату Павла Підлісного.

Наразі перевірки тривають, адже до обласної ради продовжують надходити повідомлення від працівників закладу та пересічних громадян щодо можливих порушень з боку керівника. Не виключають в обласній раді й того, що, крім застосування дисциплінарного впливу, матеріали за результатами перевірок будуть спрямовані до правоохоронних органів.

На сьогодні у Солобковецькому будинку-інтернаті проживає 40 підопічних. У приміщеннях, які не відповідають вимогам та нормам, розпочато ремонтно-будівельні роботи. За результатами електронного аукціону роботи будуть проведені більш як на 3 мільйони гривень коштів обласного бюджету.

Антоніни

Під час моніторингового виїзду в Антоніни уповноважені особи зустрілися з керівником спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату обласної ради. Директор закладу Ігор Кондратюк власними силами проводить поточні ремонти навчального закладу. Наразі закуплено нове обладнання на харчоблок. Як наслідок професійного керівництва – школа уже на 80% готова до навчального року, – зазначають в обласній раді.

Ще один об’єкт моніторингової перевірки – Антонінська аптека №21 – госпрозрахункове підприємство. Тому для обласної ради головне, аби керівник був хорошим менеджером.

З директором аптеки Вірою Ленюк перевіряючі обговорили шляхи отримання більших прибутків, основні аспекти взаємодії з медичними закладами області, в тому числі комунальної форми власності, отримання додаткових надходжень від здачі в оренду комунального майна.

Фото: пресслужба Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook