Новини
Репортаж

Андріївські вечорниці у Хмельницькому: багато музики і мало людей (ФОТО)

Минулоріч навколо ялинки на Різдвяному ярмарку на Андріївських вечорницях було людно, сніжно та весело. Зі сцени хмельничанам демонстрували традиції, обряди, співали народних пісень. Неподалік дихали вогнем та зігрівали глядачів майстри файєр-шоу. Виступав «Чумацький шлях». Тусила та “запалювала” молодь.

Цьогоріч Андріївські вечорниці у Хмельницькому – без снігу. Програма на сцені, складається враження, – та сама, що й минулоріч. Та й актори на сцені, здається, ті самі. Тільки людей на майданчику біля кінотеатру Шевченка – в рази менше. Чи то хмельничани перенаситилися за рік різноманітними фестивалями-подіями. Чи то погода налякала. Чи то програма не вразила.

Біля будиночків з сувенірами-наїдками – теж малолюдно. Нудяться продавці. Стигнуть насмажені шашлики. Дубіють на холоді картопляні чіпси. Але тут вже почали продавати чи не перші в місті новорічні міні-ялинки.

Поодинокі містяни, які ще не встигли сфотографуватися біля ялинки, надолужують згаяне. Після фольклорної програми люди від сцени розходяться. Послухати-пострибати під виступ діджеїв, які мерзнуть на сцені, але намагаються «запалити» публіку, зібралося зо два десятки людей, здебільшого, молодь.

Найактивніші – найменші хмельничани. Їм все цікаво, їм хочеться стрибати та веселитися. Або просто спостерігати за тим, що відбувається на сцені.

Напівпорожні дитячі потяги втомлено намотують кола Проскурівською та парком, катаючи нечисленних пасажирів.

Найпопулярнішими все ще залишаються силіконові кулі, що світяться. Їх несуть в руках як дорослі, так і малі.

Телефонна будка – одна зі святкових фотозон – стоїть небезпечено близько до клумби. Від пориву вітру двері у будці відкриваються і з усієї сили б’ються об граніт. Дивом не вилітають шибки з дверей. Поруч ходять діти…

Чи не найяскравіша емоція від цього вечора – юні та старші артисти, вбрані у традиційний український одяг (свитки, шапки, хустки та маринарки), які щойно спустилися зі сцени і йдуть у Будинок культури перевдягатися, на ходу підтанцьовують під музику, що її починають крутити ді-джеї. Поєднання українського автентичного та українського сучасно-електронного насправді вражає. Проте святкова програма такого симбіозу, на жаль, не передбачає…

Чи не найприємніше завершення святкового вечора у Хмельницькому – на годинниковій вежі кінотеатру “Планета” нарешті з’явився давно обіцяний сурмач-жакемар…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter