Новини
Репортаж

Прибрана територія та протестувальники: як у Хмельницькому чекали президента (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Традиційно в очікуванні високого гостя в обласному центрі взялися прибирати, ремонтувати, оновлювати, причепурювати… І, як це часто трапляється, в очікуванні глави держави до Палацу спорту, де відбудеться перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, прийшли люди, яким болять їхні проблеми і які, сподіваються вони, ніхто, крім президента вирішити не зможе.

Ще напередодні візиту Володимира Зеленського на вулиці Прибузькій з боку Палацу спорту, де сьогодні – 3 червня – очікують на Зеленського, покосили траву. Близько 20 години 2 червня поряд з об’єктом чергував  представник Нацгвардії.

Ввечері на території поблизу з об’єктом були присутні представники “Alight” – української компанії, яка займається орендою світлового обладнання, технічним менеджментом, сценографією й світловим дизайном у сфері телешоу та концертної індустрії.

Вже у день візиту на Прибузькій багато дороговартісних  автівок з елітними номерами. Зокрема, цей “Range Rover”.

 Комунальники посилено чистять від болота, підмітають тротуари та косять траву вже навпроти Палацу.

Близько 10 з території виїхав мікроавтобус піротехнічної служби – заклад перевіряли на наявність вибухівки.

Згодом до об’єкта попрямував кінолог із собакою.

До місця зустрічі з Президентом підносили бутлі з водою, пластикові стаканчики.

На ділянці протяжністю приблизно 200 метрів біля Палацу встановили обмежувачі для паркування автівок. Нагадаємо, ліворуч від спортивного об’єкта,  де нині гай, планують спорудити паркінг.

Ворота згодом майже повністю зачинили.

Автівки туди пускали після короткого спілкування з поліцією.

Запрошених з бейджиками “Гість” також перевіряли за списком.

Люди з плакатами

Праворуч на тротуарі за декілька годин до прибуття президента стояли шестеро жінок з села Верхівці  Хмельницького району. Кажуть, приїхали добиватися поновлення курсування поїзду “Гречани – Кам’янець-Подільський”, який скасували півтора року тому. Як запевняють селяни, раніше вони через це вже збиралися групою до 70 осіб. 

Було єдине доступне нам, пенсіонерам,  сполучення з Кам’янцем-Подільським.  Бо бусіки нам не по кишені. Та й до автобуса аж 5 кілометрів діставатися по бездоріжжю. Ми писали вже у всі інстанції: на АТ “Укрзалізниця”, в обласну раду, в обласну адміністрацію. Нам у відписках повідомляють: ремонтують дизель. Поїзд нам потрібен, щоб доїхати до дачних ділянок, які колись нам роздали. Через наше село він їздив навіть у Другу світову війну, – розповідає жителька Верхівців Марія Бабій.

Так, поговорили. Тепер зійдіть на асфальт, – звернувся до жінок представник Нацполіції. “Асфальтом” він називає покриття тротуару без вибоїн.

За 20 хвилин до селянок підійшов заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Тюрін. Запевняє: їхня проблема не до Президента, дає номер свого мобільного й просить перетелефонувати у понеділок. Жінки обіцяють, що будуть за нього молитися.

Нагадаємо, наприкінці травня Кабінет міністрів спрямував 70 мільйонів  гривень на будівництво Палацу спорту на вул. Прибузькій, 5/1а у Хмельницькому. Раніше, у міські раді заявляли: для добудови найбільшого спортивно-культурного об’єкту Хмельницького не вистачає близько 150 мільйонів гривень. Попри це, влада Хмельницького сподівається закінчити будівництво масштабної спортивної споруди до 30-ї річниці Незалежності.

Рівно рік тому, 4 червня 2020 року, Володимир Зеленський також відвідував Хмельницький та Давидківці. Як розповіли тоді місцеві жителі, село почали чепурити за декілька днів до візиту: відремонтували центральну вулицю Шестакова, покосили траву у дитячому таборі, відмили від болота асфальт.

Наразі Президент України вже прибув до Хмельницького та бере участь у засіданні Конгресу.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook