Новини
Економіка

Як працює та яких інвесторів чекає індустріальний парк у Славуті

На території Славутського індустріального парку, що розташований за півтора кілометра від житлових масивів міста, зараз працюють три промислові підприємства, де близько 800 працівників виготовляють з місцевої сировини сантехніку, вхідні та міжкімнатні двері. Інвесторам, каже головний архітектор Славути Віктор Гедзюк, створюють комфортні умови праці. Натомість громада отримує від них необхідне: робочі місця, податки та можливість розбудовувати об’єкти соціальної інфраструктури, дорожнього господарства.

Індустріальний парк, територія якого – 50 гектарів колишніх земель Міністерства оборони, забудована менше, ніж на третину, тому на інвесторів тут чекають. Але – не на всіх, а лише на тих, які не створюють небезпеки для життєдіяльності людей.

Теплова електростанція на дровах із нецінних порід дерев – екологічна та вигідна індустріальному парку і місту, каже міський голова Славути Василь Сидор. ТЕЦ вироблятиме електроенергію та тепло для цехів індустріального парку та комунальних підприємств Славути.

Якщо інвестор це реалізує – це буде дуже корисно для України. Ми живемо в такому регіоні, де досить багато деревини, яка не користується попитом. Так, треба вкласти великі кошти, тому що потрібно встановити досить прогресивне та новітнє обладнання, але я думаю, що це буде в інтересах всіх, – прокоментував Василь Сидор.

Розбудову інфраструктури індустріального парку розпочали з бетонних доріг,  які призначені для вантажівок – витримують 50-60 тон та мають гарантію на 50 років. Ділянка дороги біля парку – шириною 7,5 метра та площею близько 22 тисяч квадратних метрів наполовину фінансувалася з міського бюджету. А дорога на в’їзді до нього не коштувала громаді ні копійки. Міська рада уклала договір із українським виробником цементу на рекламу його продукції, за що отримала безкоштовно 350 тон цементу, з якого в Славуті виготовили метало-бетонне 22-сантиметрове покриття.

Нагадаємо, індустріальний парк біля Славути почали будувати у 2013 році і планують його розширити, залучити інвесторів, здатних створити максимальну кількість робочих місць для 36-тисячного міста та не нашкодити довкіллю.

Детальніше – у сюжеті каналу UA: ПОДІЛЛЯ

Читайте також: У двох тергромадах Хмельниччини відкрили сучасні центри надання послуг

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter