Новини
Події

У Хмельницькому підприємці знову вийшли на акцію протесту

На анонсовану вчора у соцмережах акцію протесту зібралося кілька десятків підприємців Хмельницького, які в черговий раз звернулися до влади з вимогою скасувати обов’язкове встановлення касових апаратів.

Вже не вперше у Хмельницькому приватні підприємці виходять на мітинги, аби змусити владу дослухатися до їхніх вимог. Лише цього місяця на мирні акції протесту вони виходили двічі. Вперше – протестували проти запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які з 1 січня 2021 року мають бути обов’язковими для ФОПів окремих груп. Тоді, аби змусити владу себе почути, перекрили міжнародну трасу поблизу Хмельницького. Згодом, уже в обласному центрі, на мітинг вийшли ресторатори, які відстоювали своє право на працю та скасування “карантину вихідного дня”. Мітингували та перекривали трасу також підприємці Славути.

Фото: Перший Подільський

Сьогодні, 27 листопада, на майдан Незалежності у Хмельницькому в черговий раз вийшла група активних ФОПів, аби знову висловити свій протест проти обов’язкового встановлення касових апаратів. Як зазначають підприємці, запровадження РРО суттєво вдарить по бізнесу, спричинить додаткові витрати та ускладнить їхню роботу.

Фото: Перший Подільський

Також під час акції підприємці агітували їхати 1 грудня до столиці, аби там продовжити боротьбу за свої права.

Ще одне звернення, яке передали владі, стосується дозволу працювати ринкам у вихідні. Документ Роману Примушу, який тимчасово виконує обов’язки голови Хмельницької ОДА, передав виконавчий директор “Асоціації хмельницьких ринків” Олександр Сніховський. У своєму коментарі Суспільному Поділля він зазначив, що ринки у Хмельницькому – відкритого типу. І приїздять на них покупці переважно у суботу та неділю.

Хочу зазначити, що в постанові жодного слова про те, що ринкам заборонено працювати, немає, – додав Олександр Сніховський.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter