Новини
Економіка

Хмельницькі податківці вилучили фальсифікату на суму понад 4,5 мільйона гривень

Загальна вартість вилученого протягом першого кварталу 2021 року податківцями з тіньового обігу алкогольного та тютюнового фальсифікату становить понад 4.5 мільйона гривень.

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області за результатами спільних заходів, проведених з ГУ ДФС у Хмельницькій області з метою очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікованих, незаконно ввезених на територію України, проведено роботу з вилучення з протиправного обігу продукції сумнівної якості.

У переліку вилученого фальсифікату та контрафакту – тютюнові вироби без марок акцизного податку, відомих торгових марок вартістю понад  3 мільйони гривень та алкогольні напої, оцінені в 1 мільйон гривень.

Також за даний період податківцями зафіксовано 17 фактів реалізації алкогольних та тютюнових виробів з ознаками підробки марок акцизного податку на загальну суму 445 тисяч гривень.

Вказана продукція реалізовувалась на території міста Хмельницького та Хмельницької області через торговельні точки на місцевих ринках та за допомогою додатків обміну миттєвих повідомлень (Viber, Telegram, WatsApp та ін.).

Крім того фахівцями податкової служби встановлено 8 випадків реалізації алкогольних та тютюнових виробів без отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі на загальну суму 136 тисяч гривень.   

Проведеними заходами з протидії незаконній реалізації алкогольних напоїв через мережу «Інтернет», встановлено факти здійснення торгівлі без наявності будь яких дозвільних документів. Згідно висновку експертного дослідження науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, надана на дослідження прозора рідина є водно-спиртовою сумішшю із завищеним вмістом сивушних масел та естерів і не відповідає вимогам діючого державного стандарту України – ДСТУ.

За результатами проведених заходів матеріали перевірок спрямовано до Головних управлінь ДФС у Вінницькій, Київській, Львівській, Черкаській та Хмельницькій областях.  За виявленими фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 204 Кримінального кодексу України.

З метою подальшого очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів Головне управління ДПС у Хмельницькій області просить небайдужих громадян повідомляти про встановленні факти незаконної торгівлі та бути обачними у виборі товару та користуватися послугами легального суб’єкта підприємницької діяльності. Адже від цього залежить життя і здоров’я споживачів.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter