Новини
Економіка

Підприємство на Хмельниччині вирощує фундук

У Хмельницькому районі, в садах, що належать підприємству, на площі у 100 гектарів вже понад десять років вирощують для потреб українців фундук.

За словами представника підприємства Віталія Думітращука, ідея займатись вирощуванням горіха з’явилась понад десять років тому. Спочатку на підприємстві вирощували волоські горіхи, однак згодом через зменшення попиту на нього та ризики, пов’язані з природними умовами, вирішили спробувати займатися лісовим горіхом за прикладом досвіду родичів у Польщі, пише Суспільне Хмельницький.

Ця рослина не тільки приживається, розвивається в промислових масштабах, але і дає її власникам хороший фінансовий результат, — розповідає чоловік.

Почали висадку фундука, ліщини або лісового горіха у 2014 році неподалік Хмельницького. Цікаво, що рослина росте будь-де, попри природні умови. При правильному догляді садів, підживленню, захисту середня врожайність — три тонни фундука з гектара.

Віталій розповідає, що підприємство збуває горіхи, готові до споживання, у межах України, причому попит є досить високим. Продукт проходить всі стадії виробництва: вирощування, збір, сушка, зберігання, чищення, смаження та фасування.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook