Новини
Економіка

Два шепетівських підприємства оштрафовані через змову на торгах

Антимонопольний комітет України Хмельниччини оштрафував ТОВ «Чи100» (с. Судилків, Шепетівський район) та ПП «Енерготранс-2015» (м. Шепетівка) загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2017 році узгодили дії під час проведення Квартирно-експлуатаційним відділом м. Хмельницький процедури відкритих торгів із закупівлі пари, гарячої води та пов’язаної продукції. 

Переможцем торгів було визнано ПП «Енерготранс-2015» з ціновою пропозицією 1 559 280  гривень.

Суб’єкти господарювання в один день завантажили ідентично оформлені документи з одного авторизованого електронного майданчика, з використанням однієї IP-адреси. Протягом трьох етапів електронного аукціону відповідачі не змінювали свої цінові пропозиції, а залишали незмінною первинну пропозицію. Учасники закупівель були пов’язані через інше товариство та мали спільних працівників.

На момент проведення торгів ТОВ «Чи 100» не мало технологічного обладнання, яке б використовувало у разі виграшу, а лише планувало його орендувати. Пропозиція ТОВ «Чи100» не відповідала тендерній документації, і у разі перемоги була б відхилена замовником торгів. ТОВ «Чи100» не брало участь в аукціоні.

Наведене свідчить, що ТОВ «Чи100» не було зацікавлено у виграші в торгах, а подало тендерні пропозиції прикриття для забезпечення перемоги ПП «Енерготранс-2015».

Відповідно до чинного законодавства ПП «Енерготранс-2015» та ТОВ «Чи 100» не братимуть участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter